Китай продължава да води проактивна фискална политика

  • 16 декември 2012 15:45

  • 1858
  • 0
Китай продължава да води проактивна фискална политика
©

Китай ще продължи да води проактивна фискална политика и предпазлива парична политика през 2013 година, се посочва в комюнике, разпространено днес от агенция Синхуа след края на двудневната годишна среща, посветена на икономическото планиране, предаде Асошиейтед прес.

В текста се посочва, че Китай ще харчи пари, за да стимулира икономиката си и ще държи лихвите ниски, а кредитите - достъпни, докато инфлацията не тръгне нагоре.
Китай ще задълбочи реформите в икономическата си система и ще продължи да контролира политиката на пазара за недвижими имоти, се отбелязва в комюникето, разпространено от Синхуа.

Икономическият растеж на Китай се забави до 7,4 на сто през последното тримесечие, което е минимална стойност на увеличението за брутния вътрешен продукт за последните три години и половина, припомня АП.

Китайското правителство ще концентрира усилията си през 2013 година върху подобряване на качеството и ефективността на икономическия растеж на страната, допълва ИТАР-ТАСС.

Разширяването на местното търсене през идната година ще стимулира икономическото развитие на Китай, отбелязва ДПА.

На фона на забавянето на износа до 2,9 на сто през ноември, отчетено на годишна основа, спрямо 11,6 на сто през октомври новите китайски лидери възлагат надежди на вътрешния пазар.

Последвайте канала на

БТА
1858 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини