Руслан Трад: Малко вероятно е Израел да отвърне на удара на "Хизбула", но Нетаняху е непредвидим

  • 30 юли 2024 13:32

  • 393
  • 0
Руслан Трад: Малко вероятно е Израел да отвърне на удара на "Хизбула", но Нетаняху е непредвидим
© Getty Images

Успяхме да извадим с колегите от „Демилитари“, където публикувахме този клип, възможната локация на кораба, когато е заснет клипът. Предполагаме, че вероятно и в момента е там. Това е близо до  Худейда - едно от основните пристанища на Йемен, което беше бомбардирано наскоро от израелски f35 - много тежка бомбардировка, но предполагаме че корабът още е там. Капитанът изглежда добре, но факт е, че това е абсолютно пропаганден клип и всъщност ние няма абсолютно никакви гаранции каква е съдбата на екипажа. Така в ефира на Дарик журналистът Руслан Трад коментира наскоро появилия се клип с капитана на кораба „Галакси лийдър“ – Любомир Чанев. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2363

Според журналиста и изследовател в областта на сигурността нашето правителство е в затишие и не се знае дали изобщо прави нещо за освобождаването на българите от кораба. Те бяха заловени от бунтовниците хути в края на миналата година в Червено море.

По повод развоя на събитията в ивицата Газа, Трад констатира, че за съжаление ударите по цивилни обекти ще стават все по-чести, като даде за пример обстрела на „Хизбула“ по футболно игрище в окупираните от Тел Авив Голански възвишения.

Ню Йорк таймс: Страх обхваща Ливан в очакване на израелското отмъщение

Според експерта е малко вероятно Израел да отвърне на удара, но действията на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и все пак не могат да бъдат предвидени:

„Това е въпрос, който се обсъжда много и в самия Израел. Немалко военни са категорично против отварянето на втори фронт, но това не означава, че Нетаняху ще ги послуша. Ако имаме настървеност в контекста на Газа спрямо "Хамас", срещу „Хизбула“ винаги има едно задържане. В Газа имаме тотално разрушение, използване на всякакъв тип снаряди, които изтриват цели квартали, а в Южен Ливан например категорично може да се види използването на прецизни оръжия - имаме таргетиране.“

Трад поясни, че евентуално въвличане на Иран в конфликта в Близкия Изток означава моментално и включване на Русия, защото именно Кремъл снабдява с оръжия иранците.

„Конфликти като този, изобщо модерният конфликт никога не остава на едно място - той се разлива, защото вече има много взаимосвързани сили. Например събития, които са толкова далеч от Газа или Украйна, са свързани.“

Международният експерт подчерта, че намеса в подобни хибридни атаки има и Китай, който често се включва с настройки на алгоритми в социалните мрежи като ТикТок например.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини