Великобритания обяви нови санкции срещу Русия по повод годишнината от нахлуването в Украйна

  • 23 февруари 2024 10:33

  • 520
  • 1
Великобритания обяви нови санкции срещу Русия по повод годишнината от нахлуването в Украйна
© Getty images (архив)

Великобритания обяви вчера нов пакет от санкции срещу Русия, като заяви, че иска да ограничи военните възможности на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13392

Пакетът, който съдържа санкции срещу повече от 50 души и организации, бе обявен два дни преди в събота да се навършат две години от нахлуването на руските сили в Украйна.

Санкциите на Обединеното кралство са част от координирани усилия на Запада да ограничи възможностите на руската икономика.

"Нашият международен икономически натиск означава, че Русия не може да си позволи тази нелегална инвазия. Нашите санкции лишават Путин от ресурсите, които са му тъй необходими", се казва в изявление на британския външен министър Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г..

В сряда Европейският съюз обяви нов санкционен пакет.

ЕС одобри допълнителни санкции срещу Русия

Великобритания въведе санкции срещу компании, свързани с руската отбранителна индустрия. Британските санкции са насочени също срещу източници на доходи от метали, диаманти и енергийната индустрия.

Британското външно министерство каза още, че правителството на Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, в Лондон въвежда санкции срещу ключови руски вносители и производители на машинни елементи, използвани при производството на отбранителни системи, компоненти за ракети и двигатели на танкове и изтребители.

В британския санкционен списък фигурират над 2000 руснаци и руски компании и организации.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
520 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2024.02.23 | 11:03

1
КОЙ Е ДУХАЛ НА ЛЮЛЯКА, ДА ВДИГНЕ РЪКА....АЗ НЕ МОГА......ВЪРЗАНИ СА ОТ САНИТАРИТЕ......МЯУУУ...........

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини