Дипломатът Любомир Кючуков разкри какво трябва да се случи първо, за да спре войната в Украйна

  • 15 януари 2024 17:45

  • 3777
  • 10
Дипломатът Любомир Кючуков разкри какво трябва да се случи първо, за да спре войната в Украйна
© NOVA NEWS

Не изключвам ескалация на конфликта в Близкия Изток. В момента там се води война с недържавни структури, която излиза извън региона на Близкия Изток. Ударите срещу хутите имат две страни. Единият е свободата на коробаплаването в Червено море, другият е кой и как използва оръжие. Видяхме, че страните от ЕС не подкрепиха тези удари. Говоря за Испания, Италия, Франция. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13420

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS дипломатът и бивш зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков, който коментира последните международни събития.  

РЮА обвини Израел в „актове на геноцид“ в Газа

"Израел доминира на терен, но губи политически. Южна Африка вече заведе дело срещу Израел в Международния съд на ООН. В Европа позициите спрямо Израел са много разнопосочни. Повечето държави си мълчат и изчакват. Единствено Ирландия подкрепи иска на ЮАР и незабавното спиране на огъня. Германия е на другия полюс и подкрепя безрезервно Израел. Преговори не се водят през медиите. Хутите отправиха политическо послание през медиите към всички нас от Запада. България е част от общата позиция на ЕС, но към момента такава обща позиция няма. На последния Европейски съвет стана ясно, че няма никакво сългасие в Европа по темата за войната и хуманитарната криза, която разделя европейските общества, защото там има големи мюсюлмански групи. Настроенията са разделени на две - антисемитски и антипалестински", добави той.  

Опозицията в Тайван призна поражението си на президентските избори

"САЩ не признават независимостта на Тайван, но подкрепят демокрацията там. Има сериозна опасност Тайван да се превърне в трета гореща точка след Украйна и Близкия Изток. На форума в Давос ще се търси решение на проблема в Украйна. Кандидати за посредници между Украйна и Русия има достатъчно, но първо трябва да има политически воля между двете страни за сключване на примирие и започване на преговори. Преди това да се случи, няма как да говорим за решаване на проблема. Никога не бива да изключваме вероятността за ескалация на войната, но според мен по-скоро се върви към един тип замразяване на конфликта", коментира Кючуков изборите в Тайван и войната в Украйна. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3777 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
юлиян

2024.01.15 | 20:51

8
Според мен грешите.Не може в никакъв случай да има замразяване на конфликта.Подобна версия е напълно погрешна и лишена от логика.Замразяване може да има единствено в случай,ако Русия започне да губи позиции и да отстъпва,което вече е практически невъзможно.Руската армия напредва бавно и уверено и никакъв хипотетичен прелом не може да се очаква.Следователно надеждите и подмятанията за някакво ''замразяване'' са напълно безпочвени и са само прах в очите на обикновенните читатели.Няма да има замразяване,а по-скоро пълна победа за Русия и сключване на мир или по-скоро прекратяване на военните действия, след като Кремъл е постигнал своите стратегически цели, денацифицирал и демилитаризирал напълно Украйна и е премахнал опасността от създаването на преден форпост на НАТО на украинска територия.Това е единственият реален сценарий на развитие и развръзка на военния конфликт.Всички други сценарии водят единствено и само към ядрена война.Останалото е напразно и безсмислено ''чесане на езици'',нещо като опит за ловене на шарани на ''гола кука''.
така е

2024.01.16 | 07:26

10
✌✌✌✌✌

2024.01.15 | 23:38

9
Хора, чували ли сте за аналог на виа*гра_та, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo

2024.01.15 | 20:38

7
САЩ тласкат света към нова световна война и ядрен конфликт , като си мислят че той няма да ги засегне и те ще печелят огромни пари както през Втората световна !
Емѝ...трахнут меня в ЖОПЕ-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТ

2024.01.15 | 17:55

2
ИМАМ КЛИП , КАК ПРАВЯ 16 000 МИНЕТА НА ЛЮЛЯКА...ДРУГИ КАК ДУХАМ НА ЛЕВСКИ, РАКОВСКИ И БОТЕВ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР-ЛУДНИЦА..✌
Vse pak e neshto

2024.01.15 | 19:59

6
Razbrahme che l@pash bezpari am@ kakvo ni natqkvash

2024.01.15 | 19:06

5
Мачкат каалтъ да стегне
Емѝ...БЪРКАМ СИ В АНАЛАот ЗЛОБА- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ П

2024.01.15 | 18:09

4
ИМАМ КЛИП , КАК ПРАВЯ 16 000 МИНЕТА НА ЛЮЛЯКА...ДРУГИ КАК ДУХАМ НА ЛЕВСКИ, РАКОВСКИ И БОТЕВ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР-ЛУДНИЦА..✌
Theodor Atanasov

2024.01.15 | 17:59

3
Aferim!:P
Емѝ...Ибана съм-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.01.15 | 17:55

1
ИМАМ КЛИП , КАК ПРАВЯ 16 000 МИНЕТА НА ЛЮЛЯКА...ДРУГИ КАК ДУХАМ НА ЛЕВСКИ, РАКОВСКИ И БОТЕВ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР-ЛУДНИЦА..✌

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини