Откриват годишната среща за климата в Дубай

  • 30 ноември 2023 08:31

  • 237
  • 1
Откриват годишната среща за климата в Дубай
© pixabay

Делегати от близо 200 страни се събират днес в Дубай, Обединените арабски емирства, за откриването на срещата на върха на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата. Тази година България за първи път ще участва на форума със собствен щанд. 

Представители на властите, бизнеса, финансиращи институции и гражданското общество ще покажат амбициите и постиженията на страната ни в областта на климатичната политика. Очаква се президентът Румен Радев да открие павилиона утре, на 1 декември.

Годишната конференция ще продължи до 12 декември. Сред ключовите решения, които трябва да бъдат взети в Дубай, ще бъде дали да се договори постепенен отказ от световното потребление на изкопаеми горива и замяната им с източници на енергия като слънце и вятър, предава БТА.

Изследване: Земята ще стане неподходяща за живот на бозайниците след 250 милиона години

Друга ключова задача на форума е оформянето на първият в света фонд за компенсиране на загуби в  страните, понесли непоправими щети от климатичните промени като суши, наводнения и повишаване на морското равнище.

Последвайте канала на

Калина Христова
237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.30 | 09:12

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини