Гърция: Днес се по-силни от всякога в областта на отбраната

  • 23 септември 2023 14:37

  • 1224
  • 1
Гърция: Днес се по-силни от всякога в областта на отбраната
© Getty (архив)

Говорителят на правителството Павлос Маринакис в изказване пред медиите се спря на срещата на министър-председателя Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. с турския президент Реджеп  Ердоган, атинската агенция АНА-МПА, цитирана от БТА.
 

"В изявлението си министър-председателят отбеляза, че двамата са се договорили да продължат да работят, за да задълбочат положителния климат в гръцко-турските отношения, който се установи през последните месеци", посочи говорителят.

Ердоган и Мицотакис ще се срещнат в Ню Йорк

Той допълни, че двамата лидери са се договорили за пътната карта на контактите между двете страни, която ще включва срещи на отговарящите за политическия диалог и позитивния дневен ред заместник-министри на външните работи в средата на октомври, техни срещи през ноември за мерките за укрепване на доверието и заседание на Гръцко-турския съвет за сътрудничество на високо равнище на 7 декември в Солун.

"Днес Гърция е по-силна от всякога в отбраната както на геополитическо, така и на дипломатическо ниво и действа при спазване на правилата на международното право", заяви Маринакис.

Последвайте канала на

Novini.bg
1224 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.23 | 15:44

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини