За изтичане на данни от компютърните системи на колите на над 2 милиона души предупреди "Тойота"

  • 12 май 2023 12:27

  • 543
  • 0
За изтичане на данни от компютърните системи на колите на над 2 милиона души предупреди "Тойота"
©
Слушай новината Слушай новината

"Тойота" (Toyota Motor) обяви днес, че от ноември 2013 г. до средата на април тази година в публичното пространство са "изтекли" данните от компютърните системи на превозни средства, ползвани от около 2,15 милиона души, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. 

Изтичането на информация се дължи на грешка в настройките на "облачните" хранилища, в които се съхраняват данните, получени от превозни средства, произведени от японския автомобилостроителен гигант. Тези данни може да включват информация за маршрутите на движение на автомобилите и пикапите, както и за техните регистрационни номера. До момента няма подадени сигнали за извършени злоупотреби, обяви "Тойота".

"Тойота" обяви най-голямото увеличение на заплатите на служителите си от 20 г.

Компанията информира, че сред засегнатите са тези собственици, които са се регистрирали в нейната база данни и са ползвали навигационното приложение "Ти кънект" (T-Connect) от началото на 2012 г. до 17 април тази година. 

Потърпевши са и тези, които са ползвали онлайн приложението "Джи-линк" (G-Link), което е достъпно за притежателите на луксозните модели "Лексъс" (Lexus) на "Тойота".

Японската корпорация обяви, че когато е открито изтичането на данни, са "предприети стъпки" за блокиране на достъпа на неоторизирани лица до информационните й масиви. 

Последвайте канала на

Калина Христова
543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини