Светослав Терзиев (журналист): Путин се притече на помощ на Ердоган

  • 27 април 2023 17:54

  • 3506
  • 7
Светослав Терзиев (журналист): Путин се притече на помощ на Ердоган
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

В Судан и в други африкански държави войните не свършват, само от време на време се засилват и привличат вниманието на обществото. Това заяви журналистът от в. „Сега“ Светослав Терзиев в ефира на Nova News.

„Судан е държава с изключителна бедност. Преди години от нея се отцепи Южен Судан, поради това, че бедността тласка хората към вражди помежду им. Малкото налични ресурси водят до насилие. Не е чудно, че бивши съюзници като сегашните воюващи влизат в битка. Не виждам решение в близко време. Може да има примирие под международен натиск, включително от Русия, която се намесва“, смята той.

Външният министър: Евакуацията на българи от Судан приключи

„Когато на някоя територия, в случая Судан, има сблъсък на големи държави, привличат вниманието на медиите. Когато воюват помежду си, не ги забелязваме. „Вагнер“ не чака покани, може сама да се покани и го прави. Така го направи и в Украйна, там главорезите са острието на руската агресия. Това е групировка, съставена от затворници предимно, излежаващи присъди, но с условието да воюват и ако не ги убият, имат перспективата да бъдат освободени. Много държави я разглеждат като терористична организация. Това не е законно държавно формирование, макар да върши работа на режима на Путин. Групировката се „перчеше“ в африкански територии предимно с френско влияние. Това, че печелят Буркина Фасо, не допринася особено за руския авторитет. В ООН продължават да нямат много приятели и така е от месеци“, коментира още той.

По думите му често моралът не е водещ в международната политика. „Русия имаше много голям интерес от председателството на Съвета за сигурност на ООН, за да докаже своето международно присъствие, което е доста отслабено. Държава, която е такъв нарушител на устава на ООН, да се явява негова защитница – това е пълен абсурд. И външният министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи водеше заседанието, афиширайки, че не го интересува мнението за другите държави.“

Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва се опитва да играе ролята на посредник. Не признава присвояването на Крим, не признава завладяването на територии. Той обаче не критикува Русия. Той смята, че трябва да е равно отдалечен. Той си е в НАТО, възползва се от тази ситуация за своите вътрешнополитически и икономически цели. Той днес точно получи подкрепа от Русия. Справянето със слуховете за това колко точно е болен – на помощ му се притече Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Показаха, че двамата са разговаряли по телефона и после са комуникирали чрез видеовръзка. Путин му се притече на помощ, за да покаже, че Ердоган може да продължи да управлява.“, каза още той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3506 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Мдаа

2023.04.27 | 20:19

7
Такива платени соросоидни " журналисти " за съжаление има вече на килограм във нашата територия!

2023.04.27 | 18:28

1
Притекъл, притекъл, колко да се е притекъл, Путин също не сме го виждали жив отдавна.
Ха, ха, ха

2023.04.27 | 20:16

6
Двойника му в момента те шиба в гъза. Само не се обръщай назад!

2023.04.27 | 18:48

4
Идиотче с клавиатура, пак си дъвчеш памперса след дефекацията

2023.04.27 | 18:40

2
Скоро и двамата ще горят в съседни казани при рогатия.
Ха, ха, ха

2023.04.27 | 20:15

5
Този е журналист, колкото Навални е честен в гъза , откакто е в затвора!!!
Аман от експертни задници под наем

2023.04.27 | 18:47

3
И тоя откри,че водата е мокра

Добави коментар

Водещи новини