"Блумбърг": "Вагнер" свива дейността си в Украйна

  • 23 март 2023 13:48

  • 993
  • 5
"Блумбърг": "Вагнер" свива дейността си в Украйна
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Руската частна компания "Вагнер" свива дейността си в Украйна", предаде американската медия "Блумбърг".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 10628

"Собственикът на фирмата Евгений Пригожин е подложен на натиск от страна на военния и политическия елит в Москва. По-рано руските власти забраниха на "Вагнер" да набира затворници, които да изпраща на фронта в Украйна. Също така руското военното министерство преустанови доставките на боеприпаси за наемниците", добави базираната в Ню Йорк информационна агенция.

"Блумбърг" посочи още: Притиснат от проблемите с кадрите  и логистиката, собственикът на "Вагнер" започна кампания по набиране на платени войници в спортни центрове в над 40 града в Руската федерация и по други начини.

"Вагнер" започна да набира бойци в Pornhub

"Явно тези опити не са дали желания от Пригожин резултат и той е решил да свие дейността на частната си армия в Украйна", допълни медията от САЩ

"Според източници от разузнавателни служби във Франция и Италия "Вагнер" вероятно ще насочи дейността си към Африка. В публикувана в руска социална мрежа обява за работа частната армия търси хора, които да командирова на Черния континент. Предлаганият срок на договора е 14 месеца", написа още агенцията.

"От Рим и Париж казаха, че на този етап не разполагат с информация за активизация на "Вагнер" в Африка, добави "Блумбърг".

Валери Зайцев
993 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Хохохохох :))))))))))

2023.03.24 | 04:53

5
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... Трагикомедия с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
педераса Еми е луд

2023.03.23 | 16:07

4
педераса вонлив

2023.03.23 | 16:06

2
Запазват само бизнеса с извозване на товар 200 в индустриални количества.
на майка ти в червивата

2023.03.23 | 16:07

3
шунда
педераса Еми е кенеф и спермояд

2023.03.23 | 15:55

1
вонлив

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини