Обама намали санкциите срещу Мианма

  • 11 юли 2012 21:42

  • 596
  • 0
Обама намали санкциите срещу Мианма
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият смекчи санкциите срещу Мианма, за да позволи на американски компании да инвестират в страната, и нарече този ход "силен сигнал" за подкрепа за политическите реформи в югоизточната азиатска страна, предаде Ройтерс.

Обама изтъкна, че Вашингтон остава загрижен за липсата на прозрачност на инвестициите, както и за ролята на армията в икономиката на Мианма и подчерта, че американските фирми ще трябва подробно да информират за сделките си в Мианма.

"Днес САЩ смекчават санкциите, за да позволят на американските компании да правят бизнес в Мианма", гласи изявление на Обама, който приветства страната за "значителния напредък по пътя към демокрацията".

Бизнесът с държавни предприятия е единственият начин да се стигне до потенциално печелившите енергийни ресурси на Мианма, посочва Асошиейтед прес. Американските компании се опасяват, че ще изгубят от чужди конкуренти, ако ограниченията не бъдат премахнати.

Последвайте канала на

БТА
596 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини