Жозеп Борел: Краят на войната в Украйна е почти невъзможен след обявеното от Русия анексиране на украински области

  • 01 октомври 2022 20:10

  • 1571
  • 10
Жозеп Борел: Краят на войната в Украйна е почти невъзможен след обявеното от Русия анексиране на украински области
© Getty (архив)

Обявеното от Москва анексиране на четири окупирани украински територии прави почти невъзможен края на войната в Украйна, заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа, предаде АФП, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 8372

Анексията на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области, обявена вчера от руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, прави "много по-труден, почти невъзможен, краят на войната", каза Борел пред испанска телевизия. "Русия е на път да загуби войната", добави той. "Тя вече я е загубила в морален и политически план", подчерта ръководителят на европейската дипломация.

В Кремъл се проведе церемонията по "влизането" на украинските земи в Русия

"Но Украйна все още не е спечелила", отбеляза той на форум в Тоха, Североизточна Испания, на който той защити наложените на Москва европейски санкции и военната помощ за Киев и призова за продължаване на усилията в тази насока.

"Трябва да се справим по-добре", както и "да накараме света да осъзнае причините и последствията на тази война", призова Борел, като напомни, че Бразилия и Индия се въздържаха от осъждане на руската анексия пред Съвета за сигурност на ООН.

"Европейците са създали градина, която е заобиколена от джунгла", добави той.

"Ако не искаме джунглата да превземе градината, ще трябва да се намесим", предупреди той, като призова за увеличаването на европейския военен арсенал.

"Това не е каприз, това е нещо необходимо, наложително за оцеляването", подчерта дипломат номер едно на ЕС.

 

Валери Зайцев
1571 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
От 1991-година всичко е жидовско споразумение

2022.10.02 | 10:34

10
На референдума съветските граждани гласуваха с абсолютно мнозинство за запазването на СССР, но на бъдещото ръководство на Русия не му пукаше за волята на гражданите! Първо, предателите се съгласиха с външните господари и след като унищожиха страната, те я отнесоха до банките на своите западни господари, а когато хората започнаха да подозират измама, те организираха война.Под претекст за санкции, западните господари конфискуваха страната, изнесена в техните банки и, като вдигнаха цените на всичко, отново ограбиха робския народ.Но не всичко беше конфискувано - за марионетки - предателите бяха оставени пари за разходи и им беше позволено да ги отведат в страни, които не подкрепят санкциите. И след всичко това за желанието за изграждане на многополюсен свят не е нужно да говорим, защото робовладелците и робите са двата полюса от 1991 г. насам.Също така и всички санкции срещу обикновени хора, пенсионери и хора с увреждане.За елита нищо не се е променило, Розенбаум изнася концерти в Чехия и Германия..

2022.10.02 | 09:36

9
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИ
Психично болни

2022.10.02 | 03:25

8
Управляват Евро К Е Н Е Ф А.

2022.10.02 | 01:41

7
Луд човек!

2022.10.01 | 23:02

6
idiot
Анонимен

2022.10.01 | 20:59

1
Трябва и Германия да изпълни плана си за приемане на руски дезертьори. Това ще помогне много за отслабването на Русия.
Това не е война, това евреи унищожава гои...

2022.10.01 | 21:52

5
Първо, предателите се съгласиха с външните господари и след като унищожиха страната, те я отнесоха до банките на своите западни господари, а когато хората започнаха да подозират измама, те организираха война.Под претекст за санкции, западните господари конфискуваха страната, изнесена в техните банки и, като вдигнаха цените на всичко, отново ограбиха робския народ.Но не всичко беше конфискувано - за марионетки - предателите бяха оставени пари за разходи и им беше позволено да ги отведат в страни, които не подкрепят санкциите. И след всичко това за желанието за изграждане на многополюсен свят не е нужно да говорим, защото робовладелците и робите са двата полюса от 1991 г. насам.Също така и всички санкции срещу обикновени хора, пенсионери и хора с увреждане.За елита нищо не се е променило, Розенбаум изнася концерти в Чехия и Германия....
Анонимен

2022.10.01 | 21:28

4
Планът е изключително хуманен.

2022.10.01 | 21:09

2
те харесват негри и резани, от руснаци се изнервят
PaulaFox

2022.10.01 | 21:11

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини