ООН: Милиони деца и жени са изложени на риск след наводненията в Пакистан

  • 01 септември 2022 12:27

  • 352
  • 1
ООН: Милиони деца и жени са изложени на риск след наводненията в Пакистан
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Милиони деца и бременни жени са изложени на риск в засегнатите от наводненията региони на Пакистан и се нуждаят от спешна хуманитарна помощ, съобщи Фондът на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ), предаде ДПА. 

Децата са застрашени от инфекции, пренасяни чрез вода, има опасност от удавяния и недохранване заради наводненията, сполетели южноазиатската държава, се казва в доклад на УНИЦЕФ. Природното бедствие е следствие от най-големите валежи за повече от три десетилетия. Те вече взеха 1200 жертви от средата на юни. Засегнати са над 33 милиона души, предимно в бедните южни и югозападни части на страната.

Около 600 000 бременни жени в наводнените райони са имат остра нужда от медицински грижи и психологична помощ, съобщи Фондът на ООН за населението.

МВФ отпуска нов заем на Пакистан

„Близо 73 000 жени, които се очаква да родят следващия месец, имат нужда от квалифицирани акушерки, грижи за новородените и подкрепа“, се казва в доклад на фонда.

Милиони жени и млади момичета са изправени и пред риск от насилие, основано на пол, особено в районите, където семействата живеят в палаткови лагери без подходящи санитарни условия.

При децата има голяма опасност от болести, пренасяни чрез вода, като диария, както и от респираторни инфекции и кожни заболявания, каза УНИЦЕФ.

Калина Христова
352 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Просто култово :)

2022.09.01 | 15:20

1
За тези клетници - нищо... А преди месец и нещо, за дечицата в Африка, които БУКВАЛНО нямат вода и храна - 600 милиона долара... Но като контрапункт, за нацистите/фашистите в Украйна, които са си татуирали по телата св*ас*ти*ки, портрети/цитати на/с Хи*тл*ер - НОВИ 40 МИЛИАРДА ДОЛАРА... Голям среден пръст за 4-тия Райх, в който живеем, още по-голям и за главата на змея, който го предвожда - САЩ... :)

Добави коментар

Водещи новини