Медия: Зеленски ще бъде поканен на срещата на високо равнище на НАТО в Мадрид

  • 09 юни 2022 21:29

  • 703
  • 4
Медия: Зеленски ще бъде поканен на срещата на високо равнище на НАТО в Мадрид
© Getty (архив)

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога ще бъде поканен на срещата на високо равнище на лидерите на НАТО, която ще се проведе в Мадрид на 28-30 юни, съобщи испанската информационна агенция ЕФЕ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13536

По информация от агенцията, цитирана от БТА, правителството на Испания, в координация с НАТО и други институции, е в процес на приключване на подготовката за срещата на високо равнище.

Окончателната програма на срещата все още не е одобрена от Алианса. След като това се случи, на президента на Украйна ще бъде връчена покана за участие. Очаква се, че на срещата ще присъстват около 5000 участници - членове на делегации и различни организации, както и журналисти.

Очаква се да пристигнат над 40 международни лидери - освен 30-те лидери на страните от НАТО - сред които и лидерите на Австралия, Австрия, Ирландия, Кипър, Малта, Нова Зеландия, Финландия, Швеция, Южна Корея и Япония. В срещата ще участват и ръководители на европейски институции.

Междувременно Зеленски подписа указ за въвеждането на безсрочни санкции срещу президента на Русия Владимир Путин, предадоха украински медии. Съдържанието на самия указ е публикувано днес на сайта на президента на Украйна. В списъка на санкциите, наложени от Украйна на Путин, се съдържа стандартният набор от ограничителни мерки, като например отказ за издаване на виза, забрана за влизане на територията на Украйна и блокиране на активи в Украйна.

Указът на Зеленски предвижда и въвеждане на безсрочни санкции срещу говорителя на Путин Дмитрий Песков и още 35 официални представители от Русия, сред които ръководители на правителствени ведомства и силови структури.

Володимир Зеленски наложи санкции на Владимир Путин

Последвайте канала на

Валери Зайцев
703 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.06.10 | 09:18

4
ВЧЕРА БЯХА ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ ДВАМА БРИТАНСКИ ТЕРОРИСТИ И ЕДИН МАРОКАНЕЦ.СЛАВА НА ДНР!
Гост

2022.06.10 | 06:52

3
Ще се забавляват хората явно. Украинския цирк барабар с клоуна ще им изнася представление
Иво

2022.06.10 | 00:22

2
Трябва да съберем пигмеите, тоя Зеленски и настъпената жаба генерал, тукашния боклук
цска

2022.06.09 | 21:43

1
Сигорно ще има много дрога а и господарите му от запада ще бъдат там да му дават още счупени оръжия

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини