САЩ и Южна Корея се договориха да увеличат съвместната възпираща сила срещу КНДР

  • 21 май 2022 13:15

  • 744
  • 3
САЩ и Южна Корея се договориха да увеличат съвместната възпираща сила срещу КНДР
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентите на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е на Република Корея Юн Сук-йол се съгласиха да увеличат съвместната възпираща сила срещу нарастващата заплаха от Северна Корея, предадоха Ройтерс и АП.

На срещата си днес в Сеул двамата ръководители изразиха безпокойство от разпространението на COVID-19 северно от 38-ия паралел, както и готовност да помогнат.

На съвместната пресконференция Байдън каза, че САЩ са предложили ваксини на Северна Корея и Китай.

Юн добави, че също е предложил помощ на комунистическия Север да се справи с първата вълна от коронавирус, за която съобщава, но досега нямало отговор от Пхенян.

Байдън пристигна в Южна Корея за първото си президентско посещение в Азия

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви, че би желал да се срещне със севернокорейския вожд Ким Чен-ун, ако той е заинтересуван от сериозни разговори.

На пресконференцията президентите на САЩ и Република Корея съобщиха, че ще обмислят евентуално разширяване на съвместните военни учения с цел възпиране на ядрената заплаха от КНДР по време, когато има малка надежда за дипломация.

Юн потвърди, че двете страни споделят стремежа си за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров и установяването на "международен правов ред" в региона.

Тези изявления може да предизвикат гнева на Пхенян, който заявява, че развива своите ракетни и ядрени оръжейни програми срещу заплахата от САЩ и военното им присъствие и маневри в Южна Корея.

Срещата между Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и Юн Сук-йол е тяхната първа след встъпването в длъжност преди 11 дни на новия южнокорейски президент.

Дружеската атмосфера за разговорите между отдавнашните съюзници е засенчена от разузнавателните сведения, че Северът са готви да извърши нови ядрени или ракетни тестове.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
744 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.05.22 | 09:44

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ

2022.05.21 | 17:30

2
и нас сащ да ни дадът милиади, ке Северна Македония ще нападне
Sarbeca Z

2022.05.21 | 14:15

1
Байдън иска само войни, такива са демократите от сащ, като те печелят е така

Добави коментар

Водещи новини