Милен Керемедчиев: Путин не трябва да бъде изолиран, това може да доведе до още непредсказуеми действия

  • 23 февруари 2022 20:09

  • 3962
  • 4
Милен Керемедчиев: Путин не трябва да бъде изолиран, това може да доведе до още непредсказуеми действия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 не трябва да бъде изолиран, защото това може да доведе до още по-непредсказуеми действия от негова страна.“ Това каза пред bTV Radio бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13537

„Прозорецът на дипломацията много сериозно се затвори, макар и в последните си изявления президентът Путин да казва, че е отворен за диалог, но няма да отстъпи от взетата си позиция. Това означава, че вече много трудно могат да се намерят допирни точки. Но практиката показва, че Русия не трябва да бъде изолирана само със санкции и агресивно поведение. Трябва да продължават опитите за диалог с нея“, допълни той.

ЕК: Путин трябва да е първи в списъка със санкции

Милен Керемедчиев коментира и въвеждането на 30-дневно извънредно положение в Украйна, както и това, че парламентът позволи на гражданите да се въоръжат.

„Има възможност армията на Украйна да се удвои в своята численост – от 250 000 може да достигне 500 000 много бързо. А ако наистина се въоръжи и населението и се започнат тип партизански действия спрямо руските войски, то това означава, че Путин ще има много тежката участ да обяснява сериозните човешки загуби, които ще последват едно по-сериозно влизане по-навътре на територията на Украйна“, допълни той.

По-рано през деня президентът Володимир Зеленски заяви, че „ако замълчим днес, ще изчезнем утре“. Според Милен Керемедчиев в никакъв случай не трябва да се мълчи, но и не трябва да се стреля.

„Украйна има пълното право да защитава своята териториална цялост, но от друга страна това ще доведе до много тежка ескалация на конфликта, до тежък въоръжен конфликт, който ще доведе до жертви, което пък ще доведе до допълнително унищожаване на украинската икономика“, допълни още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3962 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.02.25 | 18:43

4
Ако Европа иска да се самоубие, да слуша Зеленски.
ВънСатаНАТОотЗемитеНи

2022.02.24 | 07:07

3
Каква я мислиха и дробиха краварете и ингилизите, каква стана! На ви "Новичок",на ви Навални,на ви санкции,на ви Майдан,на ви демоНкарация! Путин го навърви на световните терористи, докато кроят още гнусните си планове . Слава на Путин, на Лавров и на Шойго! Сега Донецк и Логанск, утре- Камчатка!

2022.02.23 | 23:00

2
Путин няма каде да бяга впънът в ъгъла.Ще бъде отровен или гръмнат от своите.Никой не иска трета световна война.

2022.02.23 | 20:57

1
Червеннните Матросовци за едните копейки се хвърлят да защитават вожда, каквото и да е направил. Човешките животи не са важни, щом става дума за пари, продажник.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини