Бивш военен министър: Изключително нахално е искането на Русия да се изтеглят американските войски от Източна Европа

  • 19 февруари 2022 16:48

  • 4108
  • 0
Бивш военен министър: Изключително нахално е искането на Русия да се изтеглят американските войски от Източна Европа
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Изключително нахално е искането на Русия да се изтеглят американските войски от Източна Европа. Нямаше такива войски, докато Русия не нападна Украйна и не промени границите на европейски държави през 21 век. Дотогава в НАТО се считаше, че не е противник, за който да се прави план. Само заради тях има допълнителни въоръжения". Това заяви Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната (от 13 март до 29 май 2013 г.), за предаването "Офанзива".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14014

Според него дали ще има или няма да има война зависи от президента на Русия Владимир Путин. "Всеки сигнал за усилване на капацитета на инвазията трябва да ни притеснява. Включването на Националната гвардия също - тя няма настъпателни сили, но ще поддържа реда. Руската агресивна политика е причина за ескалацията - и на думи, а и с разполагането на войски по границата", подчерта Тагарев.

Владимир Путин обяви началото на учения за стратегическо възпиране


По думите му ще е добре да имаме пълна ескадрила от 16 самолета F-16. "Добре е да се наредим на опашката, защото много страни имат интерес към тях", призова бившият министър.


За него България е поставила толкова много условия за подсилване, че до юни няма как да се случи каквото и да е. "НАТО не работи така - да праща войски под командване на страната, в която ги праща", обясни той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4108 0

Свързани новини

Водещи новини