Международен анализатор: САЩ внушават повече измислена заплаха

  • 27 януари 2022 17:24

  • 6784
  • 4
Международен анализатор: САЩ внушават повече измислена заплаха
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Учудващо българската позиция относно конфликта НАТО - Русия е единна, адекватна и основаваща се на конструктивизъм с акцент върху преговорите. България няма как и защо да се съобразява с претенциите на Русия. Русия води преговори със САЩ, а НАТО е елемент на този договор. Това каза пред БНР международният анализатор проф. Нина Дюлгерова. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5515

Тя подчерта, че Черноморският регион винаги е бил ключов в регионален и в глобален план:  "От миналата година досега нямаше военни конфликти, имаше си точките на напрежение, в Украйна всичко беше замръзнало и беше в контекста на реториката, имаше си военните учения за поддържане на играта. От няколко месеца рефренът "Русия ще нахлуе" автоматично доведе до това България и Румъния непрекъснато да са сочени като съществен елемент като външна граница на ЕС и на НАТО. Русия посочи Румъния и България в контекста на черноморския регион, съществен елемент от сигурността на Черно море". 

Проф. Дюлгерова допълни, че руските искания тръгват от 100%, за да може на масата на преговорите да се постигне нещо реално. По думите ѝ Русия няма капацитет да започне военни действия: "Много активно върви и процесът във формата на Нормандската четворка. След като представители на Русия, Украйна, Франция и Германия коментират на масата на преговорите проблема за Украйна, трябва да се има предвид, че става въпрос за регулиране на процесите. Войнствената реторика, която ни се внушава, поставя на заден план по-важното - реалното решаване на украинския въпрос. Склонна съм да приема, че дипломацията е на преден план". 

Анализаторът посочи, че проблемите, които се налагат отвън - на Европа и на Русия, са повече проблеми, износ от Вашингтон към Европа: "Повече измислена, отколкото реална заплаха и така да се засили страха в европейските общества, а когато човек или обществата се страхуват и губят ориентация, те могат да бъдат по-лесно манипулирани". 

Константин Тодоров
6784 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.01.27 | 20:56

4
КАДЕТО ИМА КРАВАРИ ВИНАГИ ИМА ВОИНА. ЪЮТОВА ЗА ТЯХ Е БИЗНЕС. ТРЯБВА ДА ИМА МЕЧКА ЗА ДА ИМ СЕ ПЛАЩА. ТЕ ЖИВЕЯТ ОТ ВОИНИТЕ.

2022.01.27 | 20:21

1
Чудят се какво да съчинят че да се настанят в БГ и Румъния и да не си идат никога!А където са стъпили американски войски нищо добро не се е случило Народа трябва да се противопостави!

2022.01.27 | 20:29

3
Щото пък руснаците където стъпят ....цъфти всичко а

2022.01.27 | 20:28

2
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини