Цветанов за напрежението Русия-Украйна: Основна цел на Путин е да покаже действията си пред народа преди изборите в Русия

  • 27 януари 2022 07:41

  • 1906
  • 6
Цветанов за напрежението Русия-Украйна: Основна цел на Путин е да покаже действията си пред народа преди изборите в Русия
© Кадър БНТ

Русия има сериозно присъствие в нашия регион. С анексирането на Крим ограничи всяка регионална перспектива в Черноморския регион. Рисковете са сериозни, защото заради неспазване на международното право Русия търпи санкции. Има повторение на сюжета от 2016 г. С анексирането на Крим. В момента обаче световните лидери са по-адекватни с превантивната дейност относно нахлуване на територията на Украйна. Това заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, лидер на "Републиканци за България", в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13370

Според него основна цел на режима на Путин е да покаже действията си пред народа преди изборите в Русия: “Всичко, което предприема Путин, е с цел НАТО да бъде представено като заплаха за Русия”. По думите му Путин “не може да излезе от тази ситуация с празни ръце” и затова провежда хибридна война в държавите-членки на ЕС.

Цветанов изрази мнение, че енергийната политика на България е защитавала чужди интереси: “Реализирането на “Турски поток” е проблем за нашата страна. Ние не трябва да възприемаме присъствието на НАТОвски войски като чужда сила. Съседна Румъния вече имат призив за усилване на Източни фланг на територията си”.

Велизар Шаламанов: Агресивните действия на Русия са заплаха и за България

Той оцени реакцията на правителството като навременна, но с липсва на категорична позиция: “Ние трябва да имаме много по-силен глас и ясна позиция какво прави Русия”. Връщането на НАТО в период от 1997 г е утопично и невъзможно според него: “България трябва да защитава НАТО да остане с отворени врати, защото НАТО е отбранителен и политически съюз”.

По неговото мнение България все още има оперативна несъвместимост: “България трябва да очертае един много сериозен период в следващите 5-10 години, за да можем да станем съвместими с оперативните способности на НАТО”.

Цветанов припомни случая "Скрипал" като част от дългосрочната стратегия на Путин: “Тази политика на замразен конфликт ще продължава, защото Русия има интерес от такива конфликти”.

Според него по времето на ГЕРБ са се прокарвали руски интереси.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1906 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Джордж Баракович Тръмп

2022.01.27 | 09:03

6
Цецо, да ти се изтропам в асансьора.
ЖалкиНищожества

2022.01.27 | 08:20

2
Този нагъл,алчен,безочлив и безскрупулен балкански субект смърди на душевна нечистоплътност дори и от политическото Бунище

2022.01.27 | 08:40

5
Хахахахаахха

2022.01.27 | 08:37

4
Не позна.

2022.01.27 | 08:34

3
ххаххааа коментара е бая тъп....ЦЦ въобще не е запознат с руската действителност и с много неща.... явно коментират от тяхната си(гербаджийска) гледна точка,защото там бяха само евтини номерца.....
Абе, Цвъ!

2022.01.27 | 08:03

1
Гледай си физкултурата, вози се на асансьора и не се обаждай!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини