Владимир Путин и Марио Драги обсъдиха обстановката в Афганистан

  • 19 август 2021 21:48

  • 1112
  • 2
 Владимир Путин и Марио Драги обсъдиха обстановката в Афганистан
© Getty (архив)

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През и премиерът на Италия Марио Драги обсъдиха днес по телефона обстановката в Афганистан, като акцентираха върху предотвратяването на хуманитарна катастрофа в страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Според съобщението на Кремъл двамата са се изказали положително за консолидация на международните усилия, включително и в рамките на Г-20, за установяване на мир и стабилност в Афганистан.

В разговора, състоял се по инициатива на италианската страна, е бил подчертан взаимният интерес от развиването на двустранните отношения в различни сфери.

Италия, която е ротационен председател на групата на 20-те най-развити държави, обмисля да свика специална среща по повод победния край на военната офанзива на талибаните, каза дипломатически източник в Рим.

МВФ спира помощта за Афганистан заради несигурната обстановка

В изявление на канцеларията на италианския премиер се посочва, че Драги и Путин са имали "съществена дискусия" за положението в Афганистан и отраженията му върху региона. Те са говорили за възможностите на международната общност да помогне за възстановяване на стабилността в Афганистан, за борбата с тероризма и незаконния трафик на хора, както и за защитата на правата на жените.

Валери Зайцев
1112 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЧИНГИЗ ХАН

2021.08.19 | 23:25

2
ПО РЕДА НА ОСЪЖДАНЕТО ИМ ПОДЛЕЖАТ НА С М Ъ Р Т: булгани, хазари, американски untermenschen, английските магарешки п и ч к и , норвежЦИ, канадЦИ освен туземците, гърци, евреи, италианци, швабИ от швейцария и южна германия, колхозната с в и н я, германЦИ, арменци, азери, шведи, хървати, французи, украинци, казахИ, поляци, литовци, сърби, турци, обединени арабски емирати, македонци, саудити, киргизи, чехи, афганци.
ЧИНГИЗ ХАН

2021.08.19 | 23:09

1
ОСЪЖДАМ, АФГАНИСТАНЦИТЕ НА С М Ъ Р Т.

Добави коментар

Водещи новини