Путин: Очаквам срещата ми с Байдън да помогне за старт на диалог

  • 13 юни 2021 13:46

  • 608
  • 4
 Путин: Очаквам срещата ми с Байдън да помогне за старт  на диалог
© Getty (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През каза, че очаква предстоящата му среща с президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в да помогне за постигане на диалог между двете страни и възстановяване на личните контакти, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

В излъчени днес откъси от интервю за държавната телевизия "Россия-1", Путин констатира, че в навечерието на срещи на високо равнище двете страни обикновено намаляват "негативната реторика", какъвто е случаят и сега. Той заявява, че очаква "създаването на реално функциониращи механизми" по въпросите от взаимен интерес, което по думите му е и цел на американската страна.

Сред въпросите от взаимен интерес той изброява стратегическата стабилност, регионалните конфликти, опазването на околната среда. Казва също, че двете страни може да работят ефективно и в икономическата сфера и добавя, че има "взаимен интерес" към тази възможност.

Байдън ще даде сам пресконференция след срещата си с Путин

Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През изразява надежда, че срещата му с Байдън няма да бъде напразна. Той очаква тя да създаде условия за дискусия по въпроси на сигурността, включително въоръженията, и казва, че Байдън е проявил "професионализъм" с решението САЩ да удължат действието на договора за намаляване на стратегическите оръжия (Нов СТАРТ).

Путин заявява, че е Русия е готова да предава на САЩ киберпрестъпници, но само ако и американската страна предава на Москва престъпници и двете страни постигнат споразумение по този въпрос.

Белият дом съобщи, че на срещата си с Путин в Женева на 16 юни Байдън ще постави въпроса за кибератаките с искане на откуп, идващи от Русия.

 

608 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.06.14 | 00:17

4
Бейдън ще даде шанс pyснаците повярваха на фалшификация
този е с деменции

2021.06.13 | 18:17

3
- да присъства поне жена му
НЕСТОР МАХНО

2021.06.13 | 17:15

2
И С НАС ГОЛЕМИ ДИАЛОЗИ НАПРАВИ И НАКРАЯ ТИ ПЛАТИХМЕ МИЛИАРД И ДВЕСТА МИЛИОНА ЗА ДЕФЕКТЕН РЕАКТОР,КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА РАБОТИ,НО ИНАЧЕ СМЕ СЛАВЯНИ БРАТЯ НАЛИ?
Нали ве

2021.06.13 | 14:53

1
Каквото имаше за вземане беше до преди срещата иска да каже

Добави коментар

Водещи новини