Свободата на словото не включва фашисти, расисти и терористи! Точка!

  • 11 януари 2021 19:31

  • 4032
  • 0
Свободата на словото не включва фашисти, расисти и терористи! Точка!
© Getty Images/ Колаж: Novini.bg

Това трябваше да е „смешен“ текст. Поради естеството на темата, поради количеството тъпоумия, които просто си просят сатирата и сарказма. Но не, нямам вече желание за смешки. Отвратително е и пропорциите му се оказаха по-страшни и от пандемията, и не мога да се шегувам с това. Не и сега. 

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Неграмотността стана модерна и неграмотни учители учат неграмотните деца на неграмотни родители. И какво имаме?

Влюбените в насилието, фашизма, нео-нацистите, расистите, призоваващите към насилие и убийства решиха, че трябва да нададат вой до небесата, че видите ли, им били отнели свободата на словото. 

На добрия Трмп му взели Twitter и това било „цензура“… Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския буквално има стая за пресконференции в дома си, където може да свика всички медии, че и да отговори на един-два въпроса. Не го изкарвайте жертва, заради един акаунт в Twitter, защото сте жалки. 

Казвал съм го вече, но ще го повторя пак, защото знам, че бавно влиза нещо в мозъка ви, ако не е облечено в крясъци и заплахи, не идва от шишкави чичковци, които се пишат „патреоти“, или не ви обещава освобождение от „тирания“. Но си струва да се повтори за всички изплашени пазители на ценностите: 

Когато говорим за свободата на словото, не включваме фашистите, расистите, нацистите и терористите, точно така както, когато говорим за свободата на сексуалната ориентация, не включваме педофилите. Точка по въпроса! 

Ако използваш свободата на словото, за да сееш омраза, с която да докараш фашизъм, с който да ограничиш свободата на словото, можеш да си вземеш всички цитати на Волтер, които са ти набутали себеподобните ти в главата ти, да си ги навиеш на ролка и да си ги завреш – знаеш къде. 

А Волтер, между другото, е бил либерал. Само казвам. Или, както вие ги наричате – либераст. 

Благодарен съм на Фейсбук, че ми показа един по един всички расисти и страхливци от „приятелите“ ми, та да не се излъжа някога повече да попадна на едно и също място с тях. „Ама не може ли да имаме собствено мнение?“ Това не е мнение, това е социална заплаха. И това между нас не са „различия и малки неразбирания“, различие е кой албум на Пинк Флойд е най-добър, а не дали хората трябва да бъдат убивани или репресирани заради цвета на кожата си или езика, на който говорят. 

Ако сте прекарали цяло лято в мрънкане „защо черните в Америка защитават Джордж Флойд, който имал досие“ – човекът, когото убиха по време на арест за предполагаемо притежание на фалшива банкнота от $20, че даже се изредихте и да си мерите чувството за хумор по расистките вицове, след като убиха чернокожа жена, парамедик – в леглото ѝ, у дома ѝ, докато спеше, при полицейска грешка и атака на грешен адрес, че се и обидихте, че протести имало и демонстрации, а най-много ви засегна чупенето на витрините, то сега би трябвало да сте 100 пъти по-гласовити, когато атакуваха Капитолия. При това хора с досиета – кой за нападение, кой за фалшификация, бяха там и чупеха, и плячкосваха. Но не сте. Сега се хилите саркастично и обяснявате, че това било защита на демокрацията. 

Защо бе, мили хора, толкова се срамувате да се наречете каквито сте – с истинското си име? Защо се наричате „крайно-десни“, „консерватори“ и „пазители на ценностите“? Защо се биете в гърдите, че „няма да сте политически коректни“, а същевременно ви е шубе да се наречете нацисти? Значи СТЕ политически коректни. Шубета. Защо се криете зад „сини линии“, Blue lives matter и флагове на Конфедерацията, знамена с гърмящи змии, със скрити послания, когато си имате готов, стар и силно разпознаваем символ? Свастиката. Нямате нужда от ребрандиране. Никога няма да я достигнете свастиката като сила на посланието. 

Знаете ли какво още е казал любимият ви Волтер? „Тези, които могат да ви накарат да вярвате в абсурди, могат да ви накарат да извършите немислими неща“. 

Да, това им е целта. Да ви водят за носа. Преди това трябва хубаво да ви изплакнат мозъците обаче. 

5G, кемтрейлс, чипове във ваксината, модифициране на ДНК с ваксината,

всичко това се разисква от хора, които още се затрудняват с функциите на смартфона си. Подхвърлиха ви една схема за дисторшън на BOSS (ефект за електрическа китара, хора!!!), на която някой смешко залепи думите COVID, чип и „секретно“ и вие се нас*ахте от страх, че кошмарите ви са истина – чипират ви.

Знаете ли какво?—я, най-добре вие наистина не се ваксинирайте. 

***

***

Цялата каша в главите на петджитата и кемтрейлс генералите на мисълта се дирижира от некадърни политици, които съществуват САМО благодарение на страха и паниката, която измислените от тях проблеми всяват. Измислят ги, за да има после срещу какво да се правят, че се борят. Защото иначе не могат да решат и един нормален проблем. Иначе са очевидно безполезни паразити. Но я – колко по-добре си звучи: „Борим се срещу [сложи тук 5G, кемтрейлс, норвежки Торбалани, джендъри, бежанци, ваксини, нов световен ред]“. И хоп!—изведнъж не са безполезни паразити, а „борци срещу […….]“. 

А най-новото им изобретение е, че те са „жертви“. На „Дълбоката държава“, на заговор, на рептилите, илюминатите, винаги… на нещо или някой, който е невидим и незнаен, таен. Но не—никой не вижда проблем в това. 

Те ще кажат ВСИЧКО, което им изнася в момента и ще ви обещаят всичко, а после ще си избършат обувките във вас. 

Ашли Бабит – ревностна, както съпругът ѝ я описва, фанатична (както нейни познати я описват) последователка на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския (каквито той най ги обича), прекарала хиляди часове в подготовка за борба с Антифа (новата мода сега е Антифа, рептилите малко се изтъркаха), отиде да нападне Капитолия, изпратена там от Тръмп, умря и получи ето това за отплата:

Пише: „това е лицето на известната шпионка на Антифа Ашли Бабит, която се представя за МАГА патриот и тя заслужава това, което я сполетя. Не може да фалшифицираш патриотизъм и смъртта ѝ няма да бъде оплаквана“. 

Подигравка. Нейните собствени ѝ се подиграха в смъртта ѝ. Сега „опорката“ е, че не били тръмписти, най ми били Антифа в Капитолия, ти да видиш! 

Двулични страхливци. 

Загиналият полицай беше определен от собствения си баща като „последовател на Тръмп“, но заяви, че Тръмп не му се е обадил, за да изрази съжалението си за смъртта на сина му. Полицаят беше пребит с пожарогасител от тръмпистите – от своите си, докато е бил на работа. Лоялността на сектата…

Това пък е жената, която беше стъпкана до смърт от своите при атаката. На знамето ѝ (о, ирония!) пише: „Не ме настъпвай“ – символ още от Американската революция, а над думите има навита гърмяща змия. Посланието е ясно: не ме настъпвай, щото знаеш какво става, като настъпиш гърмяща змия. Само че… 

„Не ме настъпвай“…

Това ви чака всички техни последователи. Ще се изплюят на гробовете ви, ако решат, че ще имат и ей толкова малко изгода от това или че ще изглеждат по-добре в дадения момент. 

Хиляди, хиляди, хиляди фенове на Тръмп се отвърнаха от него и се появиха коментари: „Повръща ми се!“ и „Излъга ни“. Но хиляди са и онези, които ОЩЕ вярват на каквото им кажат. Каквото и да е то. Сега било Антифа, не били Тръмпистите в Капитолия. 

И в България папагалите седят и попиват от тъпанарските сайтове, които ги захранват с една и съща пропаганда на различни езици (за България – български), и преповтарят. Не ви ли прави впечатление, че на едни и същи места и от едни и същи източници идва възхвалата на Тръмп, на Брекзит, на Кремъл, както и заплахите от демократите, либералите, чернокожите, гейовете и извънземните…? 

***

WELCOME TO BREXIT, SIR

И докато тези „източници“ пълнят главите на стадото с новини колко прекрасни са Брекзит и консерваторите по света, хората в магазините на Острова се чудят къде са им продуктите, не могат да си поръчват стоки от ЕС без ДДС и митнически бюрокрации (каква ирония – уж напуснаха, за да се спасят от бюрокрацията), а за капак – ето така ги посрещат на нидерландската граница: взимат им сандвичите, защото в ЕС е забранен внос на храни с месо и млечни продукти (сандвичите им, например) от трети страни – каквато е вече Англия. 

Те още не могат да повярват какво им се случва, но митничарите бързо ги вкарват в реалността: ‘Welcome to Brexit, sir’. НО И ТОВА НАМЕРИХА НАЧИН ДА ИЗВЪРТЯТ… те нарочно го били правели, че да си отмъщават на англичаните, видите ли, че се освободили от тиранията на ЕС. Винаги има и още една лъжа за замазване. Колкото и да е абсурдна. И винаги има кой да я погълне и да ѝ повярва с кеф. 

А че тези правила винаги са важали… че и преди си важаха и това се случваше с всеки, идващ от трета страна? Те не го знаят. Петджи-тълпата няма откъде да го знае, за нея всичко е ново и можеш да си я лъжеш както си искаш. 

Знаете ли кой НЕ пострада от Брекзит и е още по-богат, и пак си пътува лесно? Найджъл Фараж и Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, и Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, и всички торита, и всички от UKIP, които плашеха английския Ганьо с „орди“ от българи и румънци, и пакистанци, и бежанци, а накрая му доставиха празни магазини и Welcome to Brexit, sir! 

Те не пострадаха. 

Всички глупости, които ви държат далеч от цивилизацията, които ви държат изплашени, идват от едни и същи места, смесени са в една воняща планина от дезинформация и ви я тъпчат с лъжичка всяка секунда. После, когато ви използват докрай (както Алши Бабит, например), ви изхвърлят и ви се подиграват. А онези от вас, които оцелеят, продължават да крачат накъдето са ги насочили. Да маршируват с лъжата на уста, дори плюят по падналите си другари и продължават да маршируват към собствената си гибел. Горди. 

И сега – знам, че това ще прозвучи като подигравка, но не е, сериозен съм. Петджито не ви убива и във ваксината няма чип, с който да ви следят, но…

… но истината е, че наистина има технологии, с които могат да ви следят, дори през камерата да ви гледат – телефоните и компютрите ви. Когато телефонът ви е в джоба, те знаят къде се намирате всяка секунда, могат и да ви снимат през камерата. Същото важи и за лаптопите и компютрите ви. Всички транзакции през интернет, всяко ваше влизане в интернет им казва къде сте. Един от участниците в #BlackLivesMatter движението беше арестуван от ФБР, след засечена поръчка в сайта Etsy. Не, това не е шега. 

Така че – ако искате да не ви следят, снимат, подслушват, да нямат достъп до личните ви данни и информация, навици и интереси, трябва да изчезнете от мрежата, от интернет. И никога повече да не се появявате в нея. 

Никога. 

Последвайте канала на

Александър Томов
4032 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини