Харуки Мураками: Политиците да говорят искрено за пандемията

  • 01 януари 2021 14:12

  • 1757
  • 1
Харуки Мураками: Политиците да говорят искрено за пандемията
© Getty Images/Guliver (архив)

Японският писател Харуки Мураками заяви, че политиците трябва да разсеят страховете в обществото, породени от коронавируса, и да спечелят подкрепата на хората, като говорят открито за пандемията, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Мураками бе водещ на радиопредаване на живо в новогодишната нощ. Според него политическите лидери трябва да говорят абсолютно искрено, за да насърчат хората да съдействат в забавянето на разпространението на инфекциите.

СЗО позволи използване на ваксината на "Пфайзер" при спешни случаи

Авторът на романите "Норвежка гора" и "Кафка на плажа" направи този коментар часове след като Япония регистрира вчера рекордните 1337 случая на коронавирус за денонощие.

"Мисля, че основен проблем с коронавируса е несигурното бъдеще, което предизвиква у хората чувство на страх, гняв и бягство от действителността", каза Мураками в разговор с един от двамата гости, носителя на Нобелова награда за физиология Шиня Яманака от университета в Киото.

"Трудно могат да с спазват мерките, когато политиците не комуникират с послания", които да достигат до сърцата на хората, каза още Мураками, без да назове конкретни имена.

Премиерът Йошихиде Суга и предшественикът му Шиндзо Абе бяха критикувани, защото на пресконференциите четат изявления, които са внимателно подготвени от бюрократи, и повтарят заучени фрази в отговор на журналистически въпрос. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.03 | 10:33

1
Е как да говорят искрено, като изпълняват чужда воля? Това са назначени фигуранти, самите те не знаят какво и как се случва. "Експертите" в новините са същите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини