Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата може да се влошат, предупредиха организации

Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да се влошат, предупредиха няколко неправителствени организации. Предупреждението беше отправено в навечерието на конференция за международна помощ за Сирия, която ще се състои днес в Брюксел, предадоха световните агенции.

Сега около 9,3 милиона сирийци си лягат гладни, докато допълнителни над две милиона рискуват да имат същата съдба, се казва в предупреждението на няколко международни неправителствени организации, сред които Норвежкия съвет за бежанците и "Оксфам". Те подчертават, че международната помощ за Сирия е по-необходима от когато и да било.

Сирийците, които преживяха почти десетилетие на война и преселение, сега са изправени пред безпрецедентен глад, който прави милиони хора силно уязвими и на COVID-19, се казва в предупреждението.

Над 216 000 бежанци са се завърнали по домовете си в сирийските провинции Идлиб и Алепо

В доклад от миналата седмица се припомняше, че миналата година дарители са дали 8,9 милиарда евро за сирийците под формата на грантове за Турция, Египет, Ирак, Йордания, Ливан и Сирия. ООН сега се нуждае от 3,8 милиарда долара за работата си, свързана със Сирия.

Днешният форум ще е осмата годишна дарителска конференция за Сирия и четвъртата, домакинствана от ЕС. В него ще участват около 320 страни, в това число САЩ, ключови агенции на ООН и други.

Коментари

 1. 2020.06.30 | 09:50
  Еи тия българи от всичко разбират и всичко знаят
 2. 2020.06.30 | 08:34
  РУСИЯ НЕ ПОМАГА НА НИКОГО, А Е В СИРИЯ ЗА ДА ПОПРЕЧИ НА ПУСКАНЕТО НА ГАЗОВИ ТРЪБИ ПРЕЗ СИРИЯ НА СТРАНИТЕ ИЗНОСИТЕЛКИ В ЗАЛИВА!!! АКО ТРЪГНЕ ГАЗТА ПРЕЗ СИРИЯ ЗА ЕВРОПА ГАЗПРОМ ЩЕ ФАЛИРА, А ДЖУДЖЕТО ПУТЯ ЩЕ ЗАГУБИ ВЛАСТТА!!!
  1. 2020.06.30 | 08:49
   Много кино гледаш, от къде ще дойде този ГАЗ ИЛИ ПЕТРОЛ. ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ АРАБИТЕ ЩЕТИ ГО ДАВАТ ЗА БЕЛИТЕ ТИ ОЧИ ИЛИ КАТО НАЩИ ПРЕДАТЕЛИ ЗАКАРАХА НА АРАБЯТА МЕСО, СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ А СЕ ВЪРНАХА С ФОРМИ
 3. 2020.06.30 | 07:33
  Русия нали помага на Есад,да помогне и на сирийския народ. По евтино ще му излезе, всеки знае че една бомба струва по скъпо от една фурна хляб.
  1. 2020.06.30 | 08:45
   Попитай Чичо си Тръмп, а не са виновни Руснаците да не би те да съсипаха Либия, Ирак и така нататък дето са стъпили тези ЛАЙНА ОТ ФАЩ ВСЕ "ДЕМОКРАЦИЯ" СА ДОНЕСЛИ
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет