Ето какви мерки срещу коронавируса взимат в различните части на света

  • 11 март 2020 20:55

  • 5947
  • 0
Ето какви мерки срещу коронавируса взимат в различните части на света
© gettyimages

Властите в Австрия обявиха, че временно се преустановяват занятията във всички училища в страната, както и, че временно се затварят националните музей. Целта на мярката е да се предотврати разпространението на новия коронавирус, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Всички училища ще прекъснат занятия от 16 март до уикенда на католическия Великден (11-13 април). Родителите, които не разполагат с възможности за гледане на децата у дома, обаче ще имат възможност да изпратят деца си под 14 години в техните училища, където ще бъде осигурена грижа за тях. Иначе учениците ще имат дигитални уроци през тази неочаквана ваканция. Властите призовават родителите да не поверяват грижите за децата си на техните баби и дядовци заради уязвимостта към вируса на по-възрастните хора. В Австрия има 245 заразени с новия коронавирус.

СЗО обяви разпространението на коронавируса за пандемия

Властите в Барселона ограничават достъпа до храма Саграда Фамилия, предаде ТАСС. В Испания има над 2200 заболели в резултат на зараза с новия коронавирус и над 50 починали.

Властите в Израел призоваха да няма събирания на над 100 души на затворени места. Мярката може да засегне много синагоги. Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че началото на учебната година в университетите може да бъде отложено, предаде ДПА. В страната има 82 случая на зараза с новия коронавирус.

Саудитска Арабия обяви, че затваря кината до ново нареждане, предаде Ройтерс.

Ливан съобщи за втори починал заразен с новия коронавирус. В страната има 61 потвърдени случая. Починалият е бил с хронично заболяване, на 55 години и не е пътувал зад граница, но е бил в контакт с пътували хора, които също са заразени.

Унгария обяви извънредно положение заради коронавируса, разпространяващ се в Европа, предаде ТАСС. В страната има 13 заразени. Унгария въвежда и гранични проверки с Австрия, Словения и Хърватия. По-рано днес в страната бе обявена забрана за събиране на над 100 души на закрито, като от театрите, музеите и киносалоните ще се изисква да я спазват. Изключение се прави за търговските центрове и магазини.

В Африка, Кот д'Ивоар съобщи за първи случай на зараза. Става дума за 45-годишен мъж, заразил се след пътуване до Италия.

Ангела Меркел: Коронавирусът ще засегне до 70 % от населението на Германия

В САЩ, щата Вашингтон забранява събирания на над 250 човека в различни окръзи, предаде Ройтерс. Мярката засяга спортни прояви, концерти и други културни събития. Според източници администрацията на Доналд Тръмп ще обсъжда на среща по-късно днес нови ограничения на пътуванията до европейски страни заради пандемията с коронавируса, предадоха световните агенции. Тръмп обмисля и да обяви национално бедствено положение заради коронавируса, за да може да освободи по този начин федерални средства за нуждите на борбата с разпространението му, предаде Ройтерс. Така ще могат да се деблокират до 40 милиарда долара, посочва "Политико". В САЩ има случаи на зараза в 36 щата и във федералния окръг Колумбия, като починалите са 25 досега.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:  

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
5947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини