Третата Световна не е „на прага“. Започна

  • 07 януари 2020 12:20

  • 204
  • 0
Третата Световна не е „на прага“. Започна
© Getty Images/Pixabay/Колаж: Novini.bg

В заблуда си, ако си мислиш, че Третата световна война ще започне, че сме на прага ѝ, че убийството на Солеймани ще предизвика конфликт между Иран и САЩ, който ще прерасне в световна война и т.н.

Третата световна война е започнала и ти участваш в нея. 

За разлика от предишните две, тази не е война между държави и нации. Тази е между класи. Висшата класа на преяждащите с власт срещу нас. Бяхме въвлечени в качеството ни на оръжие. Точно така – оръжие.

Всеки един от нас има роля в нея – избирайки коя страна да подкрепи, а СЪЩО ТАКА и избирайки апатията и „я-не-ме-занимавай“ линията на поведение. Ясно е, че тази линия е идеална за унищожителните интереси на враговете ни. Чудиш се кои са „враговете“ ни? Чудиш се кои сме „ние“ и кои са „те“? След малко ще разбереш. Настани се удобно.

...

Ако се загледаш безпристрастно в политическата сцена на света, ще видиш ясно разделение на политическите сили, лидери и фракции, както и на поддръжниците им. Което е по-важното обаче – ще видиш, че дори логически да са врагове, те се подкрепят едни други. 

Те изглеждат като клоуни и това кара хората да ги подценяват

Пример: американският президент изведнъж „стопли“ отношенията със севернокорейския диктатор и масов убиец. 

Само че тук е по-правилно да се каже, че Тръмп стопля отношенията си с Ким Чен Ун, а не, че президентът на САЩ стопля отношенията със севернокорейския лидер. 

Малката подробност е, че ТЕ не представляват вече постовете, които заемат, а позициите, които защитават. Тръмп НЕ Е на първо място президент на САЩ, дори не е на второ или трето, а много по-назад, поведението и действията му не се определят от интересите на нацията или добруването на човечеството. Тръмп е на първо място егоистичен нарцис, наричаш себе си „бизнесмен“, с изцяло лични интереси, които преследва, съюзявайки се с всеки. Всеки. Обръщащ гръб на всеки, който вече не му трябва или му пречи. Било то и семействата на ветерани, самите ветерани, американското разузнаване или исторически съюзници. 

И още:

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се подиграваше на Тръмп по време на кампанията му, днес са „приятели“. Английски консерватори, автори и модератори на страници с консервативно съдържание в социалните мрежи, дори крайнодесни англичани възхваляват Путин. На пръв поглед, няма никаква логика в нито едно от тези „приятелства“, но…

ако проследите интересите, ще видите, че всичко е отвратително логично. Болсонаро в Бразилия изгори Амазонската джунгла – съвсем наскоро той и „бизнесмените“… негови приятели я изгориха, а Тръмп ни убеждаваше какъв свестен човечец е и какъв е пич Болсонаро, после Тръмп изкара армията на САЩ от Сирия и позволи на Ердоган да сее смърт из кюрдите – довчерашния съюзник на САЩ. Пък после се оказа, че Тръмп имал бизнес интереси в Турция, Trump Towers и т.н…. А с Болсонаро пък делят една обща любов към сивия бизнес и към това да пищят, че Глобалното затопляне е мит и измислица, която само пречи на бизнеса. Да пропагандират, че нищо и никой не е по-голям и важен от бизнеса и печалбата. Изгорените декари незаменима дъждовна гора в Амазония се превръщаха в мини за скъпоценни минерали или пасища за животновъдите. Пари, печалби, унищожение. Това е техният „естествен кръг“ и те много добре осъзнават какво правят. 

Защо пожарите в Амазония са всъщност нещо хубаво?

Тази порода „хора“ се надушват и подкрепят. Имат нужда един от друг, защото колкото повече се навъдят, толкова по-голяма мащабност създават и така превземат истината, защото масата печели, не разумът, не правдата. Масата. Който има повече глас, си приписва правото „да говори истината“, пък било то и убеждавайки ни в небивалици.

Днес Австралия гори. Така както никой от нас не е в състояние да си представи. 

През април 23-ма ръководители на звена за противопожарна безопасност пишат на премиера Скот Морисън с настояване да се срещнат с него, за да обсъдят ефектите от климатичните промени, които, по техни изчисления, са катастрофална заплаха за живота, собствеността и поминъка на хората. 

Скот Морисън отказва тази среща. Не само това, но и правителството му отказва за пореден път да разшири дейността и финансирането на въздушно звено от хеликоптери и техника за справяне с пожари. 

Има и още:

Скот Морисън или, както го наричат – СкоМо, многократно обяснява на австралийците, че се паникьосват излишно. Усещате ли мащабите на пагубната ирония? Вместо това, най-нахално, започва да „предупреждава“ хората за зараждането на заплаха от „яростни лунатици“, които пречат на страната, визирайки активистите, след което се опитва да забрани протестите им (Sarah Wilson “Why Australians must rage at Prime Minister ScoMo” Jan. 6 2020).

Getty Images

Пред своите „приятели“ от въгледобивната индустрия (а сега се замислете защо един премиер би бил приятел с хора от бизнеса…) през ноември СкоМо каза, че се заражда „нова порода радикални активисти, апокалиптични в своя изказ, представляващи заплаха“, след това обеща (!!!) да прокара ново законодателство, с което да улесни арестите им. 

Интересно е, че той нарича онези, които се опитаха да налеят разум в популистката му глава „апокалиптични“, а днес целият свят нарича „апокалипсис“ онова, което се случва, благодарение на него и неговите „приятели“. Негови приятели са например Origin Energy и BHP, които постоянно обявяват нови и нови рекордни добиви…

Дейността им сее замърсяване с нечувани и невиждани размери. 

От повече от десетилетие има промяна във влажните студени фронтове, които докарваха дъждове в Австралия по това време на годината (сега там е лято, не забравяйте). Тези дъждове, които регулираха ежегодните пожари, са вече минало. Бъдещето изглежда все по-вероятно повторение на тазгодишния сценарий. 

Тази промяна в климата беше предречена от учените с брутална точност. Само глупаците игнорираха тези предупреждения. Само глупаците и безхаберните печалбари. 

Getty Images

А сега четете ВНИМАТЕЛНО: в едно от малкото останали аборигенски общества в  Лейк Тайърс, Гипсленд, към днешния ден, посред невижданите апокалиптични пожари, единствената техника за борба с пожарите е мобилен резервоар… точно така – водоноска. В същото време новият самолет на Скот Морисън струва $250 млн. (Jerome Small, “Australia's profit-driven apocalypse”, RedFlag, Jan. 3 2020)

Днес огнеборци използват скапани хартиени маски на много места в Австралия, а „приятелите“ на Скот Морисън от добивните компании получават по около $29 млрд. годишни „подаръци“ от правителството, под формата на индиректни субсидии. Да, думата е „милиарда“, правилно четете. 

Пожарникари съобщават за пламъци, които достигат до 150 метра, повече от 40-етажна сграда; над 500 милиона (половин милиард!!!) животни са умрели, 23 са човешките жертви. 

Getty Images

А сега се върнете и прочетете отново как СкоМо отказва срещата с пожарникарите и нарича активистите „опасни“. 

Тези всичките „прекрасни“ световни лидери, които бяха споменати до тук, са „приятели“ помежду си. Думата е в кавички, защото тези хора, ясно ви е, не могат да имат приятели наистина. 15% от приходите от износ на Австралия са от въглища. Ето какво пише Джеръм Смол: „Управляващата класа на Австралия е една от най-пристрастените към въглерода части от глобалния елит, който винаги е ценял властта и печалбата повече от нашата планета и нашия живот“. 

На другия край на планетата, техният „приятел“ Тръмп до ден днешен отказва да приеме, че Глобалното затопляне и климатичните промени са истина. Дори, най-нагло…

… през 2017 г., по време на една доста студена зима в Североизточните щати, се изцепи, като двойкаджията на класа, и каза, че трябвало сега да се появи малко от „доброто старо Глобално затопляне“. Опита се да е забавен, но учените му обясниха, че студът в САЩ е част от климатичните промени, които отрича, а самата планета му поднесе малко от онова „добро старо Глобално затопляне“: „Юли в Аляска е бил най-топлият месец в САЩ, откакто се водят подобни статистики“. 

Юли в Аляска е бил най-топлият месец в САЩ, откакто се водят подобни статистики

Доналд беше единственият световен лидер, който пропусна заседанието на Г-7 за климатичните промени.

Днес вероятно Доналд отново играе голф. Това прави той, без значение от размера на катастрофите, които е започнал, като например вероятна война с Иран или оттегляне на страната от Договора от Париж. 

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е на прага да възпламени света с военна агресия, но Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е също така богаташчето, което на няколко пъти е мамил военните комисии с изфабрикувани медицински. О, сладка ирония… Доналд е също така човекът, които има милиони фенове, сред тях и ветерани, които го подкрепят и са готови да те убият в негово име. Те са на „тяхна“ страна, това е ясно. Те са част от човешкото оръжие, за което говорим. 

Ако се чудите, Болсонаро също не страда, а СкоМо си е по-добре от всякого. 

Приятелите на Тръмп също си прекарват чудесно, техните приятели – също. Може би всички играят голф някъде. Те знаят, че промените в климата няма да ги застигнат, защото имат средствата да избягат там, където тези промени ще стигнат след време. Те знаят, че могат да се скрият и от войната достатъчно дълго. Но по-страшното е, че егото им е най-силният глас в главите им. Те могат да мислят само за него. Толкова. 

Не им пука дори за собствените им деца и внуци. 

По време на протест в Мелбърн през октомври един чилийски активист го формулира чудесно: „На тях не им пука, че хората изгарят. На тях не им пука, че планетата изгаря. На тях им пука само за собствената им власт. Те ще бъдат господарите на пепелта“.

Аз също познавам хора, малки хора – „хора от ежедневието“, не държавни глави, които също така (просто са от същата порода, но, за щастие, нямат такава власт) са готови да газят трупове, целенасочено, устремено, дори знаейки, че грешат, дори вредейки на себе си, само за да заспят с мисълта, че са велики, че са прави, че е „на тяхното“. Дори и да се събудят в катастрофа. Знам как работи механизмът на мозъците им, искам да кажа. 

Ваш си е изборът дали да играете в техния отбор. Но запомнете няколко неща:

- Науката не е въпрос на тълкуване. Виждате, че вече има доказателства за климатичните промени. Тук просто чувам гласчетата на онези, които обичат да мрънкат мантрата: „ама глобални затопляния е имало и преди, то така си работи светът“. Ще се върнем на това след съвсем мъничко;

- Човекът е безсилен пред природата. А на природата ѝ писна. Те ви бутат срещу нея и после ви гледат как умирате, пометени от наводнение, заради незаконното строителство или пожари, родени от замърсяването на техните приятелчета от добивната промишленост. А вие… вие пък им благодарите, като ги избирате отново и ги следвате;

- Изброихме жертвите, половин милиард умрели животни, милиарди долари загуби, стотици бизнеси и семейни предприятия – унищожени, безброй съдби – разбити завинаги… Знаете ли кой не е пострадал с нищо? Скот Морисън. Същият онзи, които нарече активистите, които го предупредиха за пожарите, „опасни“ и обеща да намери начин да ги арестува по-лесно. И който отказа да се срещне с пожарникарите, за да обсъдят мерките, малко преди пожарите да се случат. Той не загуби нищо. Поне нищо съществено. Защото достойнството му отдавна не е „на масата“ и не е сред нещата за губене. 

А сега да се върнем на гласчетата на онези, които обичат да мрънкат: „ама глобални затопляния е имало и преди…“

Ние затова ли сме хора с разум – върхът на еволюцията, каймакът на видовете; отидохме до Луната, покоряваме космоса, създадохме ваксини, самолети, космически совалки, компютри, смартфони, безплатни комуникации, интернет… но, когато на група лумпени им изнася, започват да се сравняват с примати и първобитни, за да им „излезе сметката“ и да им се получи похватът.

Разполагаме с почти неограничени знания и умения, можем да спрем глобалните заплахи, надарени сме с нещо уникално – разумът, но опре ли до група печалбари, изведнъж ставаме разплакано дете, седнало в локва с урина. И се извиняваме, че то така си работят нещата по принцип и ние – свръхинтелигентите създания на Вселената – ще си седим и ще си гледаме. Уникална логика! Благодаря… но, ако мислите така, с вас не сме един и същи биологичен вид тогава. 

Освен всичко останало… има арестувани за умишлени палежи в Австралия. Както и в Бразилия, сега и в Австралия се „освобождават“ пространства, които да бъдат оползотворявани от „бизнеса“ – пасища, мини… кой знае какво още са си наумили „те“. „Те“ е ясно на чия страна са днес, били са вчера и ще бъдат утре.  

Не е лесно да си човек. Мнозина вече се отказаха

При тези обстоятелства, при положение, че Третата световна война е започнала и с пропаганда и лъжи хората са въвлечени, за да служат като оръжие – подкрепяйки този или онзи диктатор, наше право е… наше задължение е да се съпротивляваме! Да изискваме от управниците ни да внимават с кого се „сприятеляват“, да следим внимателно за описаните по-горе признаци на опасно държавническо поведение и веднага да взимаме мерки, ако ги видим, да се научим да забравяме дребните си различия, в името на голямата обща кауза. 

Една добра и една лоша новина за Земята

Ако всичко това ти се струва прекалено или просто не желаеш да участваш, пак има какво да направиш. Най-малкото, което можеш да направиш, е да не пречиш на онези, които се опитват да се опълчват, да не ги позориш, заклеймяваш, да не ги плюеш. Най-малкото! Иначе веднага става ясно на чия страна участваш. 

Не ти ли се струва налудничаво да се подиграваш на активистите, които се борят за планетата, докато  вярваш, че силните на деня, на които усещаш нужда да целунеш *******, за да ти уредят място под слънцето, наистина ще са „добрите“ в тая твоя измислена приказка? Не ти ли се струва налудничаво? 

И най-важното: започни да се интересуваш от света около себе си, започни поне от регионално ниво. Ето какво каза Любо Дилов преди седмица в интервю за Novini.bg:

Любен ДИЛОВ-син пред „novini.bg”: Нашият кръстопът си зависи от нас. Може да е огромно богатство, може да е и проклятие

„[…]хора, които се вълнуват много повече от силикона на новата „Мис България“, отколкото от новия си общински бюджет, са безсмъртни!“ 

Усети сарказма! 

Докато климатичните промени, тиранията, диктатурите, отрязването на свободата ти са маловажни и ги гледаш с пренебрежение, а новините, които четеш, задължително съдържат думите „силикон“ и „цици“, психопатите ще те яздят и ще си правят каквото искат с теб. Спасението е само в това следващото поколение да се опомни. Точно така: казах „следващото поколение“, за нашето не съм оптимист.
 

Последвайте канала на

Александър Томов
204 0

Свързани новини

Водещи новини