Михаил Горбачов очерта опасни тенденции в световната политика

Най-голяма опасност на планетата представляват в днешно време пренебрегването на международното право и милитаризацията на световната политика. Това заявява в интервю за в. "Известия" бившият президент на Съветския съюз Михаил Горбачов.

"Споровете и конфликтите между държавите трябва да се решават по мирен път на масата за преговори", посочва той. "А какво става всъщност? Ултиматуми, намеса, военни интервенции. Всичко това - заобикаляйки ООН. Рушат се споразумения, международни механизми. Особено изпъкват тук САЩ, със своето "лидерство" дават лош пример на другите", заявява бившият съветски ръководител. Това поведение даде нов живот на култа към силата и заплахите", казва той. "Естествено опитът от миналото ни подсказва, че не бива да пренебрегваме отбраната, тя трябва да се поддържа на нужното равнище", но за днешните проблеми, пред които е изправен светът, "военната сила, езикът на заплахите са най-неподходящи", отбелязва последният лидер на Съветския съюз.

Горбачов дава за пример Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. "У нас обичаха да го критикуват на различни нива, но ето че президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че те напускат договора, и изведнъж се разбра, че този договор е твърде важна опора на стратегическата стабилност. Трябват преговори, за да не предизвика разрушаването му засилване на заплахата от война", казва той.

Бившият съветски лидер напомня, че руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През е въвел мораториум върху разполагането на такива ракети, и по думите му това би могло да стане първа стъпка. "Но, повтарям, трябват преговори - и на първо място между Русия и САЩ", изтъква Горбачов.

Коментари

 1. 2019.10.18 | 12:43

  ГНИЕ ВЪВ АДА ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА. ЩЕ БЪДЕ ЗАПОМНЕН ЗАВИНАГИ ,КАТО ДОЛЕН ПРЕДАТЕЛ.

 2. 2019.10.18 | 11:51

  Тоя трябваше публично да го линчуват

 3. 2019.10.18 | 11:50

  тоя каквито ги натвори никой друг предател не го е правил в такива размери.

 4. 2019.10.18 | 11:17

  Тоя още ли е жив

  1. 2019.10.18 | 11:48

   Да.

 5. 2019.10.18 | 11:40

  Юда похарчи сребърниците и започна да изнася лекции за мира.
  Анатема,белязана Га ди но!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет