Анализатор: Миграционната вълна ще продължи и през следващото десетилетие

  • 30 юли 2019 16:55

  • 399
  • 1
Анализатор: Миграционната вълна ще продължи и през следващото десетилетие
© Нова телевизия

В момента ЕС може да бъде изнудван от Русия по линия на енергетиката, и от Турция по линия на бежанците. Единственият шанс ЕС да се измъкне от това положение е да се яви като доброто ченге в отношенията между САЩ и Турция. Такова мнение изрази в предаването ''Плюс-минус'' по Нова телевизия международният анализатор Кристиян Шкварек.

По думите му в ЕС все още не е постигнат консенсус по въпроса с миграцията.

,,Тази масова мигрантска вълна е нормална, но не всички, които идват към Европа, са бежанци. Има и доста голям процент икономически мигранти, така че миграционната вълна ще продължава да се случва и през следващото десетилетие поради икономическите възможности, които предлага нашият континент пред възможностите, които предлага Африка'', обясни Шкварек.

Той допълни, че ЕС трябва да намери консенсус по темата с бежанците и имигрантите или в противен случай ще продължи и занапред да разчита на Турция.

Събеседникът му в студиото - политическият анализатор Мохамед Ибрахим, сподели, че в момента Европа е безлична, няма политика и не взима решенията в своите ръце, поради и което винаги е потърпевша.

,,САЩ е локомотивът, а европейските държави са вагоните. САЩ не страда от тези бежанци, а Европа е тази, която страда, нали? Ако Европа имаше точна политика по въпроса с миграцията, сега нямаше да има такъв проблем, който е най-вече политически, отколкото свързан със сигурността'', коментира Ибрахим.

Последвайте канала на

Novini.bg
399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.30 | 18:21

1

ne ce shte prodalji no i niama da spre kato milionite evropeiski pederasi i tehnite rakovoditeli sahto pederasi ocakvat manafite da gi shibat sas raztvoreni gazove vav evropa.

Добави коментар

Водещи новини