Тръмп: Очаквам продължаване на напредъка на втората си среща с Ким

  • 24 февруари 2019 20:29

  • 451
  • 1
 Тръмп: Очаквам продължаване на напредъка на втората си среща с Ким
© Getty (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския прогнозира, че на втората му среща със севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, ще има "продължаване на напредъка" от първата, предаде АП.

Тръмп заяви в Туитър, че заминава утре сутринта за виетнамската столица Ханой, където трябва да разговаря с Ким за денуклеаризацията. Според него севернокорейският лидер знае, че "без ядрени оръжия страната му може бързо да стане една от големите икономически сили където и да е по света".

Американският държавен секретар Майк Помпейо каза, че се надява да бъде постигната "съществена стъпка напред". Той предупреди, че "това може да не стане", но все пак "се надява, че ще стане".

"Президентът Тръмп също така казва, че това ще отнеме време. Може да трябва да има още една среща на върха. Може да не успеем да свършим всичко следващата седмица", заяви Помпейо по телевизия "Фокс нюз".Според него КНДР продължава да е ядрена заплаха, въпреки че Тръмп заяви след срещата в Сингапур през юни, че "вече няма ядрена заплаха от Северна Корея".

Последвайте канала на

БТА
451 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кимчо,

2019.02.25 | 07:06

1

прекара перхидроления клоун.

Добави коментар

Водещи новини