Венецуелската петролна компания опитала да изнесе държавни пари в България

Венецуелската национална петролна компания "Петролеос де Венесуела" (PDVSA) е поискала от клиентите на своите съвместни предприятия да депозират приходите от продажби в сметка, открита неотдавна в руската "Газпромбанк", предаде Ройтерс, като се позовава на свои източници и вътрешен документ, до който е получила достъп.

Решението на "Петролеос де Венесуела" беше взето, след като САЩ наложиха тежки финансови санкции на 28 януари, целящи да попречат на венецуелския президент Николас Мадуро да получи достъп до петролните приходи. Оттогава предприятието притиска своите чуждестранни партньори в съвместни предприятия в нефтодобивния регион Ориноко да решат официално дали ще продължат проектите. Сред тези чуждестранни партньори са норвежката петролна компания "Екуинор" (Equinor), американският петролен гигант "Шеврон" (Chevron) и френската компания "Тотал" (Total).

Освен това "Петролеос де Венесуела" е наредила на съвместното си предприятие "Петроседено" да спре добива на изключително тежък петрол поради липса на горива, с която да разрежда добитите количества. Причината е, че доставчиците от САЩ не могат да изнасят горива за Венецуела поради санкциите, отбелязва Ройтерс.

Руската информационна агенция "Нюз" съобщи вчера, че според депутатът от венецуелския национален парламент Карлос Папарони "Петролеос де Венесуела" се е опитала да изнесе държавни средства в България.

"Петролеос де Венесуела" иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!", заяви депутатът в Туитър, уверявайки, че изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно.

Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за временен президент на Венецуела, потвърди тази информация, отбелязва агенцията.

Гуайдо планира да използва приходите на държавното петролодобивно предприятие, за да финансира отстраняването на президента Николас Мадуро, съобщи по-рано Ройтерс.

Коментари

 1. 2019.02.10 | 13:13

  Венецуела ще издържи на хамериканския натиск с помоща на Русия и Китай. Хамерика пак ще стане за смях..

 2. 2019.02.10 | 13:13

  Значи така се прави,после обвиняваш другите

 3. 2019.02.10 | 10:49

  Петролът трябва да е в американския човек! Венецуелците във всички случаи ще го духат на чичо Сам!

 4. 2019.02.10 | 10:39

  пoмoщ, зa бeдcтвaщи 300000 души! Знaчи тoвa e eдвa 1% oт нaceлeниeтo! Ako тoвa e caмo xpaнa знaчи пo 330 гpaмa нa чoвek, eднokpaтнo! Aми пocлe? Aми ocтaнaлитe 99%? Cмъpт нa импepиaлиcтичeckитe cвинe в гoдинaтa нa cвинятa! Viva la revolition!

  1. 2019.02.10 | 10:47

   Ами нека коминтерна, начело с българския шофьор на самолет, да изпрати помощи за другите 99%! БСП имат достатъчно пари за другарите с петрола от Венецуела! Впрочем защо ли им е помощ като там всичко е вързало и цъфнало под социалистическото ръководство на големия вожд МЪДОро!

 5. 2019.02.10 | 10:39

  Е те България във всички лaйна са замесени не е проблем

 6. 2019.02.10 | 10:26

  тук е рай за мръсни пари, правилно са се ориентирали....

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет