Москва: Хага не е представила никакви доказателства за руски кибератаки

Кремъл заяви днес, че Хага не е представила никакви доказателства в подкрепа на обвиненията, че руски шпиони са се опитали да пробият през април компютърните системи на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), предаде АФП.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори с "не" на журналистически въпрос дали представените от Холандия вещи, включително дипломатическите паспорти, използвани от четиримата предполагаеми агенти на руското военно разузнаване, са доказателства. "Има обичайни канали за работа. Нека да предадат документите, доказателствата и информациите по тези канали и ние сме готови да ги прегледаме. Нямаме намерение да обсъждаме такива теми чрез медиите", добави говорителят на руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През.

Това е първата реакция на Кремъл, откакто Нидерландия  обвини миналата седмица Москва в извършване на кибератаки, след което още няколко държави сториха същото. Освен това руското външно министерство съобщи, че ще извика холандския посланик в Москва, "във връзка с кампанията за дезинформация, организирана в Хага".

Реакция по темата имаше и от страна на външния министър Сергей Лавров. На общата си пресконференция в Москва с италианския си колега Енцо Моаверо той нарече "недоразумение" ареста и експулсирането на руснаците. "Не е имало нищо тайно в пътуването на нашите специалисти в Холандия. Това е било рутинно пътуване", заяви той.

 

Коментари

  1. 2018.10.11 | 16:52
    Пиди са бесни! Москва не вярва на сълзи!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет