Премиерът Борисов пред руски вестник: България свързва големи надежди с предстоящата среща Путин-Тръмп

  • 03 юли 2018 10:08

  • 1210
  • 1
Премиерът Борисов пред руски вестник: България свързва големи надежди с предстоящата среща Путин-Тръмп
© Булфото (архив)

Московският вестник "Известия" се е обърнал към българския премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с въпрос за очакванията му от предстоящата среща на върха между руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и държавния глава на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на 16 юли в Хелзинки.

България свързва големи надежди с тази среща, отговаря Борисов и подчертава, че срещата може да помогне за решението на конфликта в Сирия и, като следствие от това, за уреждане на проблема с бежанците и незаконните имигранти в Европа. "Аз наистина смятам, че предстоящата среща на президентите Путин и Тръмп ще помогне да се намерят начини за уреждане на сирийския въпрос, което би могло да спре неконтролирания бежански поток. Неотдавна ние се убедихме, че преговори може да се водят даже със Северна Корея. Мисля, че двамата президенти са достатъчно силни, за да вземат решения, които да спасят живота, съдбите и цели поколения", посочва Борисов.

Българският премиер отбелязва още че би бил много радостен, ако в рамките на Европейския съюз би могло да се организира среща за уреждане на въпросите в двустранните отношения с Русия.

"Известия" публикува и статия на Андрей Бистрицки, председател на Фонда за развитие и подкрепа на дискусионния клуб "Валдай", според когото времето на срещата Путин-Тръмп - 16 юли - е избрано неслучайно. Най-вече за това, че много от най-съществените противоречия в съвременния свят отчаяно се нуждаят от решение и прекият диалог между Москва и Вашингтон би могъл да се окаже твърде полезен. Поради много причини Русия успя да заеме в днешния свят достатъчно уникално положение. Без нея е трудно да се построи що-годе устойчива конфигурация на съвременния свят. И за САЩ като един от водещите играчи е доста изгодно, намирайки съгласие с Русия, да изградят важен елемент от конструкцията на новия международен ред, пише Бистрицки.

Последвайте канала на

БТА
1210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.03 | 10:59

1
бойко много глупаво от твоя страна да мислиш че някой ще направи нещо хубаво за българия при големите сили винаги всичко е било въпрос на интерес

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини