Андрей Райчев и Стефан Тафров в спор за конфликта между САЩ и Русия в Сирия

  • 12 април 2018 08:15

  • 7390
  • 2
Андрей Райчев и Стефан Тафров в спор за конфликта между САЩ и Русия в Сирия
©

За това на прага ли сме на нова световна война и докъде ще стигне конфликтът между САЩ и Русия в Сирия спориха в ефира на БТВ социологът Андрей Райчев и бившият български посланик във Великобритания Стефан Тафров.

Тафров коментира, че Тръмп е един несистемен играч. Според него целта му е да се спре руското настъпление в Сирия и да се даде урок на Асад.

Райчев определи ситуацията със Сирия като бифуркация - сега ще стане нещо дребно, което ще оредели нашия живот в дълъг период от време.

„Не очаквам да има сблъсък между САЩ и Русия. Конфликтът в Сирия е локален“, убеден е Тафров.

Райчев изрази позиция, че се съмнява наистина да са използвани химически оръжия в Сирия, както навремето в Ирак, за да се атакува страната. Тафров възнегодува и уточни, че тази информацията е била разпространена от СЗО, която е независима организация. Райчев го обвини, че позицията му е безнадеждна. Според социолога всичко това са атаки срещу Русия без да има основания. „В момента Западът не води ясна политика с ясна цел. Ако това продължи ще доведе до широк антизападен кръг, което ще е опасно за Европа. Това смята всички анализатори“, категоричен бе Райчев.

Дипломатът категорично обяви, че отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал е дело на Русия и е извършено с "Новичок". По думите му това е и категоричното заключение на Световната здравна организация.

"Великобритания, Франция и Германия само казват, че може би е новичок и използват вероятности. Причината е много проста - да се изкара Русия отново един звяр. Тези държави не са убедени, но вие сте сигурен", негодува от своя страна Андрей Райчев.

"Задава се нова коалиция между Русия, Иран, Китай и Турция, която е възможно освен с икономическа цел, да бъде и с военна такава", увери социологът. По думите му в целия спор Китай има голям интерес за това как се развиват отношенията между Москва и Вашингтон.

Стефан Тафров твърдо не се съгласи с позицията на Райчев. Според него Китай не заинтересована от отношенията на Русия и САЩ в Сирия.

"Наистина ли казвате това? Боже Господи", възмути се социологът.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7390 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АМАН ОТ СЪЕДИНИТЕЛИ

2018.04.21 | 16:43

2
ТАФТОВ, ДРЪЖКАТА НЕ Е НАМАЗАНА С ГЕЛ , А С .....ЛУБРИКАТ , ГОТОВА Е ДА Я ХВАНЕШ !!!!
дуци

2018.04.21 | 16:43

1
ТОЯ ТАФРОВ Е ДИПЛОМАТ ,КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ

Добави коментар

Водещи новини