Компютърен бъг за малко да доведе до Трета световна война (видео+снимки)

  • 30 май 2017 11:07

  • 40221
  • 2
Компютърен бъг за малко да доведе до Трета световна война (видео+снимки)
© Pixabay

Представяме ви 10 корпорации, който почти унищожиха света. Вижте първите 5 от тях ТУК.

5. Нефтът срещу Майката Земя

Приблизително 97% от климатолозите са убедени, че глобалното затопляне се случва, при това твърде бързо и то благодарение на човешка дейност.

Междувременно Exxon, APPEA, WSPA, Shell и API харчат всяка година около 114 млн. долара за отричане на изменението на климата. The Royal Society и The New York твърдят, че индустрията използва тези пари, за да финансира собствените си фалшиви научни изследвания, дискредитирайки климатолозите и да подкрепя политици, които се противопоставят на борбата срещу изменението на климата.

Промените в климата се ускориха в резултат на въглеродните емисии от човешката дейност, най-вече от изгарянето на изкопаеми горива като нефт. Екстремните метеорологични явления се случват пет пъти по-често от преди и са свързани с предизвиканото от човека глобално затопляне. Тези явления водят до природни бедствия и разрушават местообитания, животински видове, и могат да предизвикат епидемия от болести.

Заедно със здравословните проблеми, свързани с нефтеното замърсяване, промените в климата са довели до смъртта на милиони.

4. Тефлон в кръвта

Тефлонът е хлъзгав, нереактивен материал, използван за направа на незалепващи тигани, тръби и дори дрехи, което ги прави лесни за почистване.

Имаше време, когато тефлонът беше във всичко, включително и в кръвта ни. Според проучване  98% от американците имат тефлон в кръвта си. Тефлонът се продава в цяла Европа, Африка и Австралия.

Тефлон е търговското наименование на полимерното съединение политетрафлуоретилен, открито от Рой Планкет, работещ в компанията DuPont, през 1938. Продава се на пазара от 1946.

 

Тефлонът съдържа много токсични вещества, които с нагряването попадат във въздуха и продуктите. Колкото по-често се нагрява, толкова повече вредни вещества отделя. При нагряване тефлоновите съдове отделят и микроскопични частици, които дълбоко засядат в белия дроб и увреждат клетките му. Могат да възникнат симптоми на т.нар. полимерна димна горещина, която е характерна за едно много тежко белодробно заболяване. Този симптом е открит преди 60 години при работници в тефлоновото производство. Работниците от компанията DuPont, които произвеждат тефлонови съдове, когато работят с този материал при температура над 200 градуса, носят маски в цеховете.

Веществата, които тефлонът съдържа, са свързани с повишени нива на затлъстяване, диабет, рак на щитовидната жлеза, безплодие, изоставане в умственото развитие на децата. Затова специалисти препоръчват тефлоновите съдове да се сменят с емайлирани или от неръждаема стомана. Ако имате тефлонов съд, печете в него не повече от десет минути на ден.

3. Трета Световна Война

През 1960 г. NORAD разработва нова компютърна система, която да следи за пускането на ядрени оръжия. Оборудването и софтуерът са предоставени от Data General Corporation. Част от задачата на компютъра е да предупреди NORAD за всякакви заплахи от наближаващи съветски ядрени оръжия.

На 2 юни 1980 г. устройство за компютърни комуникации предава предупредителни съобщения, че е в ход ядрено нападение от 2 руски атомни бомби.  После казва, че 220 ракети са насочени към Америка.

И в двата случая Тихоокеанските ВВС на САЩ вдигат във въздуха самолетите си, въоръжени с ядрени бомби. Стратегическото въздушно командване не го прави, за което е критикувано, тъй като не е последвало процедурата, макар да знаят, че почти сигурно това са фалшиви тревоги. И двата командни поста скоро са започнали да получават и обработват преки доклади от различни радарни, сателитни и други системи за откриване на ракетни нападения, които не съвпадат с погрешната информация получавана от NORAD.

Предупреждението е проблем, причинен от дефектен чип на компютъра. Вместо да извежда "0", чипът извежда "2" погрешно. Оказва се, че инженерите вместо да инсталират първоначално планираните чипове, които струват по 125 долара, те решават да спестят пари, като използват вместо тях чипове от 46 цента.

2. Измиране на пчелите

Пчелите помагат за опрашването на около 80% от всички растения. Те опрашват 70 от 100-те култури, които служат на 90% от хората за прехрана. Без пчелите, огромни количества от растенията ще изчезнат. Това на свой ред може да доведе до масово изчезване на животните по хранителната верига.



Bayer, заедно със Syngenta (отново) е най-големият производител на неоникотиноидни пестициди. Те са безвредни за хората, но смъртоносни за насекоми - миризмата им привлича пчелите и отровата ги убива. През последните 18 години популациите на пчелите са намалели с 30% - и поне половината от тези случаи са свързани с пестицидите.

Европейският съюз вече приложи мораториум върху опасните химикали и обмисля окончателна забрана.

1. Растителен апокалипсис

В края на 80-те години европейска биотехническа фирма наема немски специалист по генно инженерство за създаването на щам на бактерия, която да произвежда етанол от излишната пшеница. Целта е земеделските стопани, вместо да изгарят излишъка от растителните култури, да създават нов страничен продукт.

За щастие, преди Агенцията за защита на околната среда да одобри новата бактерия, учените от Орегонския държавен университет извършват независимо проучване. Те откриват, че новите бактерии са тествани само в неутрална почва - когато се поставят в нормална почва, те унищожават цялата пшеница за една седмица.

Генетикът Дейвид Сузуки казва: "Бактерията можеше да унищожи цялата растителност на континента". Ако се приложи глобално, бактериите биха обрекли на гладна смърт всички форми на живот на планетата.

Последвайте канала на

Novini.bg
40221 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.05 | 22:03

2
от ;грижи; за човека ? или болестна форма на алчност ?
баба Кута

2017.06.05 | 22:03

1
Краварска му работа.

Добави коментар

Водещи новини