Милиони мигранти се готвят да потеглят към ЕС

  • 27 февруари 2017 11:38

  • 14440
  • 0
Милиони мигранти се готвят да потеглят към ЕС
© Gettyimages

Милиони мигранти в момента чакат да потеглят към Средиземно море на път към Европейския съюз. За това предупреди словенският премиер Миро Церар пред в. "Билд".

Според него "ситуацията е доста сериозна и ако ЕС не спре масовата некотролируема миграция, в най-скоро време няма да има какво да контролира. Политикът припомня, че "Словения е била първата, която е предупреждавала за последствията от голямата миграция по т.нар. Балкански маршрут и по онова време никой не вярвал на това, но по-късно тези прогнози са се оказали верни".

Церар описва периода, в който на ден по 10000 мигранти и бежанци минаваха през Словакия, като "ситуация, която никога преди това съм могъл да си представя".

Церар сравнява положението на своята страна с това в Германия и казва, че ситуацията в Словения е била такава, че "все едно в Германия да пристигаха по половин милион души дневно".

По отношение на поставянето на горна граница за прием на бежанци Церар е на мнение, че Европа не бива да приема повече, отколкото е капацитетът й. Според словенския премиер в момента ЕС трябва да действа с особено внимание по отношение на т. нар. морски път на бежанците и мигрантите от Северна Африка към Европа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини