Великобритания иска засилване на търговските връзки с Китай

  • 16 август 2016 09:15

  • 1818
  • 2
Великобритания иска засилване на търговските връзки с Китай
© gettyimages (архив)

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в написа писмо до китайския си колега Ли Къцян и президента Си Цзинпин, в което изразява желание за засилване на търговските връзки между двете страни и на тяхното сътрудничество по глобални въпроси, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на китайското министерство на външните работи.

Парламентарният заместник-секретар за Азия и Тихоокеанския регион в британското министерство на външните работи Алок Шарма определил Китай като важен стратегически партньор. Великобритания обръща голямо внимание на сътрудничеството между двете страни, подчертал той на среща в Пекин с китайския външен министър Ван И.

Високопоставеният представител на Форин офис направил тези коментари на фона на очакваното излизане на Великобритания от Европейския съюз след изненадващите резултати на референдума по въпроса от юни. В резултат британското правителство се опитва да установи по-тесни връзки с други държави.

Последвайте канала на

БТА
1818 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.17 | 11:56

2
А Русия иска засилване на търговските връзки с Турция-няма марули за самагона...

2016.08.17 | 11:55

1
Тая Змей ,май ще излезе добрата ламя !Хванат ли се за китайския дракон ,ще таковат мамата на еврогейчетата !После малкия Мук ,да си пише в тефтера Морис ,че си няма работа !

Добави коментар

Водещи новини