Бриго Аспарухов: Ердоган е знаел за преврата, ще наложи откровена диктатура

  • 17 юли 2016 17:19

  • 6390
  • 5
Бриго Аспарухов: Ердоган е знаел за преврата, ще наложи откровена диктатура
©

В Турция често се правят преврати, всичките досега бяха успешни и почти безкръвни. Сега обаче нещата са коренно различни. Това каза в предаването "Комбина" по Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов.

Аз считам, че Ердоган и неговата държавна машина са знаели за подготовката на този преврат. Турският президент иска да стане новия "баща" на Турция, затова от доста време насам концентрира цялата власт у себе си, включително чрез редица доста антидемократични мерки. При това положение слабостта на Турция към превратите се е задействала като рефлекс, заяви Аспарухов.

Ако беше предотвратил метежа преди да започне, чрез арести на организаторите, Ердоган нямаше да има повод за по-крайни мерки. А след като опитът за преврат вече се се случил действията му вече се легитимират. Това беше един контролиран преврат, коментира бившият шеф на разузнаването.

Твърде вероятно е след опита за преврат в Турция да бъде наложена откровена диктатура. След еуфорията сред турското общество ще последва дълбок размисъл, посочи той.

Според Бриго Аспарухов в опита за метеж няма външна намеса.

Той подчерта, че специалните ни служби трябва да се мобилизират и да наблюдават внимателно ситуацията в южната ни съседка. Бившият шеф на разузнаването заяви, че е учуден от мълчанието на българското посолство в Турция при извънредната ситуация. Явно толкова могат - трябва да подбираме внимателно дипломатите си, особено посланиците, каза още Бриго Аспарухов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6390 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ИЗМАМА

2016.09.03 | 23:01

5
МНОГО, МНОГО НЕСКОПОСАН И ПОДОЗРИТЕЛЕН ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ - ОСТАВА СЪМНЕНИЕТО, ЧЕ ЕРДОГАН САМ СИ ГО Е ОРГАНИЗИРАЛ # ПРИЛИКАТА С ФАЛШИВИЯ „ПУTЧ“ НА ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН ПРЕДИ 25 ГОДИНИ Е ОЧЕВАДНА . . .
фгх

2016.07.24 | 08:56

4
Този мисли като мен

2016.07.24 | 08:56

2
Курвето какъв дипломат е? Дипломацията не е като да въртиш свирки.
след еуфорията

2016.07.24 | 08:56

3
турците ще ядат мазния.КРАЙ на свободата , след като този откровен военнопрестъпник ,ще има безгранична власт.

2016.07.18 | 15:47

1
KAKVO MOJE DA RODI GLAVATA NA EDNA PREVODATCHKA TA MAKAR I POSLANIK. SKRI SE V MICHA DUPKA. REZIL

Добави коментар

Водещи новини