От Париж до Дака - ето как действат терористите

  • 02 юли 2016 14:44

  • 4862
  • 0
От Париж до Дака - ето как действат терористите
© gettyimages (архив)

От Париж, през Брюксел, Орландо, Истанбул, до Дака - всички тези нападения разкриват общи неща в механизма на действие на терористите, пише "Кориере дела сера"

Набелязаните мишени са места-епицентър на човешкия поток, както в случая с международните летища в Брюксел и Истанбул, които терористите успяха да атакуват въпреки мерките за сигурност. Набелязаните мишени са и от типа концертни зали, ресторанти, клубове, хотели, на които охраната е по-малка, в сравнение с охраната на правителствени сгради, а присътвието на много хора, събрани на малка площ, води до много повече жертви, което придава по-голяма видимост на атентатите.

В чужди страни, например в Азия и Африка, се атакуват заведения и хотели, посещавани от чужденци. При атаките се взимат заложници, като се забелязват случаи, в които нападателите се отнасят към местните граждани по-добре отколкото към чужденците. Заложническите кризи траят няколко часа. Това проточване на нападението, при което заложниците са превърнати в човешки щит, придават още по-голяма видимост на атаките и след това те са използвани за пропагандни цели от терористични организации, като Ислямска държава, поела отговорност и за атаката в Дака.
 

Последвайте канала на

БТА
4862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини