Арабист: Руснаците няма да се изтеглят напълно от Сирия

  • 15 март 2016 07:17

  • 2942
  • 4
Арабист: Руснаците няма да се изтеглят напълно от Сирия
©

Решението на Путин да изтегли войските си от Сирия. Руснаците постигнаха целите си, те изпробваха оръжията си. Те няма да се изтеглят напълно, а само допълнителни части, които бяха докарани в Сирия. Това ще даде шанс на политическия процес за мир, който вече започна. Това каза д-р Мохд Абуаси, директор на Центъра за близкоизточни изследвания в ефира на БТВ.

„От друга страна за два месеца руснаците обърнаха баланса на силите в Сирия в полза на режима на Башар Асад“. По думите му три бази на Русия в Сирия ще останат защитени. Ракетните комплекси - също. Те заплашват всяка намеса срещу режима в Сирия, не са насочени срещу тероризма.

„Бежанският поток вече намаля значително“, посочи експерта. „Това се дължи на две причини - започналите мирни процеси и фактът, че голяма част от населението в северната част на страната вече е в Европа“. „Според мен бежанският поток от Сирия беше сведен до минимум откакто започна примирието, но още говорим за тези 2-3 млн., които са в Турция”, допълни Абауси.

„Войната срещу тероризма в Сирия ще продължи”, категоричен е Абауси.

„Положителното е, че руснаците и американците са категорично решени да стигнат до политическо решение”, каза още журналистът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2942 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
???

2016.03.28 | 18:20

4
И краварите не са се изтеглили от много държави, но това не се коментира..
РОБЕРТ

2016.03.28 | 18:20

3
1.Той не е арабист а арабин което свежда безпристрастноста му до нула. 2.Бежанския поток намаля не заради примирието а заради изтласкването на ИД от сирийските войски. 3.Някой смята ли руснаците за такива глупаци да се изтеглят за да могат свободно САЩ и партньори да разкъсат Сирия за нула време като Либия и други страни.

2016.03.28 | 18:19

2
За да се изтеглят руснаците от Сирия е необходимо само едно нещо - "реформатора" Горбачов на власт.
ротетролгеносен

2016.03.28 | 18:19

1
значи, малко след провала на контраофанзивата и след совалката на лавров, по повод примирието, цената на петрола се вдигна, а рашняците се изтеглиха от сирия. що ли.

Добави коментар

Водещи новини