Британски вестник: Русия се опитва да десталибилизира Германия чрез бежанците

  • 11 март 2016 09:29

  • 2858
  • 6
Британски вестник: Русия се опитва да десталибилизира Германия чрез бежанците
© gettyimages (архив)

Русия "се опитва да дестабилизира Германия", като разпалва безпокойство заради имигрантите, предупреждават разузнавачи, пише "Дейли телеграф".

Русия се опитва да дестабилизира Германия, като подклажда напрежение заради имигрантите чрез своята "лесно повлияваща се" руска общност във Федералната република, са предупредили ръководителите на германските служби. На тайно заседание с германски политици шефът на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен и заместник-началникът на външното разузнаване Гидо Мюлер са предупредили, че съществува конкретна опасност Москва да се възползва от "големия мобилизационен потенциал" на руската общност в Германия, която наброява към 2 милиона души.

Двамата са заявили, че този сегмент от населението лесно се повлиява от Русия да провежда демонстрации в Германия и са привели като пример протестите през януари на хиляди германци от руски произход заради твърденията за изнасилване на 13-годишно германско момиче от руско потекло, съобщава вестник "Билд". На заседанието, което е било проведено през февруари с депутати от ресорната комисия на германския парламент за надзор на разузнаването, службите са съобщили също, че наблюдават дейността на представители на организации на рускоезичната общност.

Като една от стратегиите, които според тях Москва използва, ръководителите на тайните служби са посочили излъчването на интервюта по руската държавна телевизия с руснаци, за които се твърди, че са напуснали Германия, защото вече не се чувстват в безопасност заради бежанския наплив.

Последвайте канала на

БТА
2858 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.03.22 | 11:02

6
точно така е, Русия плати на бежанците в новогодишната нощ да изнасилват германки и на полицаите да се скрият, за всичко Русия е виновна

2016.03.22 | 11:02

5
хахах даже русия вкараха в опитите да ни напълнят с безполезни фанатизирани диваци

2016.03.22 | 11:02

4
германците са извратени-това им е проблема

2016.03.22 | 11:02

3
О да, също така като ви се развали кенефното кранче в "Дейли телеграф" пак Русия е виновна. ТЪПАЦИ

2016.03.22 | 11:02

2
какво тогава търсят в германия - да се връщат при пияните блядове

2016.03.16 | 12:10

1
и за гладните в Сомалия са виновни и за Тръмп също са виновни сигур Путина лично го е финансирал да дестабилизира и Сащ :)) Тъпото английско племе са по-добри когато бяхме врагове бе, тея са нещо страшно направо ужс

Добави коментар

Водещи новини