НАСА: Идва апокалипсис заради водата. Политиците си затварят очите

  • 19 февруари 2016 16:32

  • 12478
  • 4
НАСА: Идва апокалипсис заради водата. Политиците си затварят очите
© gettyimages (архив)

Земята е пред катастрофа.

Сътрудникът на Американската аерокосмическа агенция (НАСА) Джей Фамилети заяви, че политици си затварят очите за проблемите с водата в различни райони по света. Той, заедно със своя екип, е автор на изследване. Учените са установили, че районите, които са бедни на вода (Африка, Близкият изток, Централна Азия и други) стават все по-сухи и по-сухи. "Наблюдава се и обратната тенденция - влажните райони (поречията на големите реки, като например Мисури и Амазонка) са акумулирали през последните десетилетия още 3,2 трилиона килолитра (1 килолитър е равен на 1000 литра) вода", посочи той.

Експертът от НАСА предупреждава, че такова неравномерно разпределение на необходимата за живота на хората течност може да доведе до природни катаклизми и въоръжени конфликти. Той призовава да се вземат бързи мерки.
Според някои една от причините за продължаващата над пет години гражданската война в Сирия е засушаването на района, припомня Блиц.рс.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
12478 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.09.18 | 15:26

4
Каква е тази олигoфрения наречена килолитър? Мерките за обем са литър и кубик. Един кубик вода е 1000 литра вода. Няма нужда от някаква си нова мерна единица измислена или от журналист от имрерската мерна система или от пишман еколог.

2016.06.03 | 17:05

3
Абсолютни глупости. Това с наличието на вода в определени теротории и с неналичието на вода на определени територии си е естествено и природно! Пак уродите от гейсащ целят да източват народите чрез такси!

2016.06.03 | 16:46

2
Всеки "разбирач" си обяснява нещата през неговата си призма. Със същият успех някой обущар може да каже, че войната в Сирия е станала, защото се влошило рязко качеството на обувките и хората тръгнали към Европата да си търсят обувки!
Defoult 2016

2016.02.26 | 14:36

1
Той апокалипсиса ще от един по друг тип финансов тая година се очертава всички русофили да получим дружно оргазъм негрите като фалират както на времето СССР достави удоволствие на соросоидите!

Добави коментар

Водещи новини