ИД прави САЩ и Русия съдружници по неволя?

  • 23 ноември 2015 13:47

  • 2504
  • 0
ИД прави САЩ и Русия съдружници по неволя?
© gettyimages

Евентуалният съюз между САЩ и Русия в срещу Ислямска държава (ИД) не може да бъде изключен, казва американският експерт Филип Кроули пред ТАСС.

Бившият заместник-държавен секретар заяви, че в същото време между Вашингтон и Москва все още има разногласия за съдбата на сирийския президент Башар Асад. "За ползотворното сътрудничество е необходимо не само общо начало, но и общ край", казва Кроули, който заместваше Хилари Клинтън в дипломатическата централа на Вашингтон до началото на 2011 г. "Русия ще трябва да коригира позициите си за държавния глава на близкоизточната страна", допълва той.

Интервюто е взето в навечерието на визитите на френския президент Франсоа Оланд в Москва и Вашингтон, където се очаква да стопанинът на Елисейския дворец да се срещне с Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. По този повод Кроули заяви, че ролята на Париж може да бъде полезна в изграждането на противоречията между Америка и Русия.

Друг експерт от САЩ коментира, че ролята на Париж като посредник може и да не се наложи. "Русия и Америка имат добри канали за комуникация почти 200 години", казва Ариел Коен от Атлантическия съвет пред ТАСС.

Днес френският военен министър Жан-Ив Льо Дриан заяви, че корабът "Шарл де Гол", който се намира близо до сирийските брегове, трябва да бъде готов да удари на ИД. В понеделник Кремъл официално обяви, че руските военни в Средиземно море са установили контакт с френските си колеги.

Белгийският вътрешен министър Ян Ямбон днес обяви, че въоръжените сили на страната също може да участват в акции срещу джихадистите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини