Бокова: Екстремистите искат да заличат историята, да няма нищо друго преди тях

  • 29 октомври 2015 18:53

  • 1739
  • 4
Бокова: Екстремистите искат да заличат историята, да няма нищо друго преди тях
© Булфото

Екстремистите искат да заличат историята, да няма нищо друго преди тях. Това, пред което сме изправени в момента, е културно прочистване – преследване на малцинства.

Това коментира в предаването „Още от деня“ по БНТ генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова по повод случващото се в Сирия.

Сред случващото се в Сирия е крайно обезпокоително физическото разрушение на част от паметниците на културата там, отбеляза първата в ЮНЕСКО.

Незаконните археологически разкопки, трафика на културни ценности, преследването на малцинства, превръщането в роби на части от населението, които принадлежат на определени малцинствени групи – всичко това според нея е крайно притеснително.

Бокова бе помолена да коментира евентуалното й спечелване на поста генерален секретар на ООН, за което доста се говори напоследък.
„Естествено е да се говори на тази тема. Аз от 6 години съм начело на ЮНЕСКО. Това е голяма отговорност и голям комплимент за мен“, изтъкна Ирина Бокова.

Последвайте канала на

1739 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
FM

2015.11.06 | 18:58

4
Щом така мислят, значи първи са били Маймуните.
антиБългари

2015.10.30 | 17:36

3
твоите господари евреите ционисти са спонсори на идил.
РЕАЛИСТ

2015.10.30 | 17:36

2
ТАЗИ СПУЗДРА ЛИ ГОВОРИ ЗА ЗАЛИЧАВАНЕ НА ИСТОРИЯТА. ТЯ ЗАРАДИ ВЛАСТ И ОБЛАГИ СЕ ОТКАЗВА ОТ РОДИТЕЛЯ СИ - УБИЕЦ КОМУНИСТ . КАКВО РАЗБИРА ТЯ ОТ ИСТОРИЯ И ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ МИНАЛОТО. НЕПРИЯТНА ЖЕНА, РУСКИ АГЕНТ. ГОЛЯМА ВРЕДА БИ БИЛО ДА СЕ НАЗНАЧИ НА ПОСТА В ООН.
Тервел

2015.10.30 | 06:48

1
радикалният ислям е заразна инфекция която засяха мозъка и мисловната дейност най доброто лечение е проектил с подходящ калибър със гравиран кръст и намазан със свинска кръв турция саудитска арабия ливан йордания судан индонезия бангладеш пакистан инфекцията е плъзнала салям уаллаа уаллла показалеца нагоре по цел ден се налиаме с ред були вечер с бири о после по казината и проститутки дрогирани до козирката иначе правоверни

Добави коментар

Водещи новини