Исторически засушавания унищожават поминъка на четири континента

  • 26 юли 2015 19:35

  • 3905
  • 4
Исторически засушавания унищожават поминъка на четири континента
© Getty Images/Guliver

Историческото засушаване в Калифорния изглежда съвпада с тежки засушавания на три други континента. В Бразилия, Северна Корея и Африка изглежда понасят последствията от далеч по-малки от обичайните валежи, опустошавайки живота и поминъка на милиони хора, съобщава USA TODAY, цитиран от Фокус.

И докато причините за сушата да се различават във всяка отделна държава, шансовете за по-интензивни засушавания в бъдеще в резултат на климатичните промени от човешката дейност изглеждат все по-увеличаващи се, като в същото време регионалните екстремни валежи остават възможни, според Междуправителствената комисия по климатичните промени на ООН.

Питър Глик, председател на Тихоокеанския институт в Оукланд, обяснява, че всяко засушаване е уникално, защото разбирането за суша в различните части на света е различно.

Въпреки всичко проследяването на засушаваният глобално е трудно. Нито една държава, освен САЩ, не полага усилия за мониторинга им, обяснява климатологът Брайън Фъчс.

Последвайте канала на

3905 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Баба ВаNга

2015.09.02 | 09:24

3
Намирисва на Трета световна война щом падне Сирия чакайте Великата война между изтока и запада която ще фалира Америка, ще разпадне ЕС и ще го ислиямизира и постави Русия и Китай начело на света!

2015.09.02 | 09:24

4
Скоро ще се молите на Америка да ви разкаже какво е толкова омразното за всички европейци и особено за българските тъпаци, ГМО. Тогава ще ми гризкате дръвцето. Стойте гладни, хейтъри.
sulaco

2015.07.27 | 17:19

1
америка ще фалира толкова колкото фалира гърция

2015.09.02 | 09:23

2
Ами човека е вече незнам каква дума да река!!!Сечете горите,унищожавайте естествените прегради,отровете водите,избийте животните!!!Суши ли,много по лошо идва,въпрос на време,а вече се усеща!!!

Добави коментар

Водещи новини