САЩ и ЕС заплашват Русия с нови санкции (видео)

  • 22 април 2014 09:13

  • 2195
  • 3
САЩ и ЕС заплашват Русия с нови санкции (видео)
© gettyimages

Западът засили натиска срещу Русия с искане да бъде приложено споразумението за Украйна, предаде БНТ.

Сепаратистите в източните райони на страната отказват да изпълнят условията на договореното в Женева, където тази седмица преговаряха първите дипломати на Украйна, Русия, ЕС и САЩ. От Вашингтон и Брюксел заплашиха Москва с нови санкции, ако в Украйна влязат руски войски. Москва от своя страна посочи, че отказва да носи пълната отговорност за ситуацията. Проруските сепаратисти продължават да окупират административни сгради в поне 10 града на Източна Украйна.

Освобождаването на сградите и разоръжаването на хората е главното условие на договореното в Женева на 17 април. Американският държавен секретар Джон Кери е настоял за пълно прилагане на споразумението в телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров. От Вашингтон посочиха, че близките дни се смятат за ключов период. Ситуацията ще бъде следена внимателно и ако Москва не изпълни поетите ангажименти, ще бъде подложена на по-тежки санкции.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2195 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.10.22 | 11:52

2
Турчинов и Яценюк да освободят незанонно окупираните от тях длъжности и згради и споразумението ще бъде изпълнено а USA трябва да се погрижи за това !

2015.10.22 | 11:53

3
Това няма как да стане.Вижте изказа на Нюланд,която признава,че са дали милиарди на новата власт в КИЕВ.Дори са вербували украинци от консултинските служби.Вижте класата на Лавров,с какъв дипломатичен изказ,а тия са нагли.

2014.05.24 | 17:32

1
Bratia i sestri Bulgari. Do sega imahme edna mirna Evropa i mirno 4erno More. Amerikanzite go prevurnaha v POLE ZA VOINA !!! NE vdigaire ruka srestu Rusia i ruskia narod!!!! NE na NATO !!!!!! NE na Amerikanskata politika !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини