Девет случая на мистериозно изчезнали самолети

  • 17 март 2014 15:16

  • 4209
  • 0
Девет случая на мистериозно изчезнали самолети
©

Подобни ситуации са рядкост, но изчезването на самолета от полет 370 на Malaysia Airlines преди около 10 дни не е първият случай, в който самолет изчезва безследно. Вижте девет случая на мистериозно изчезнали самолети и пътнически катастрофи, подбрани от CNN.

Десетилетия по-късно някои от тях все още остават неразрешени.

Полет 370 на Malaysia Airlines (2014 г.)

Пътническият самолет Boeing 777 изчезна миналата събота, около час след като бе излетял от столицата на Малайзия за Пекин. Преди да бъде изгубен контакт с него над водите между Малайзия и Виетнам, самолетът не е подавал сигнал за някакви проблеми. Спасителни екипи от различни държави претърсват водите около Малайския полуостров, но засега няма намерени никакви следи от самолета. Мистерията около самолета и 239-те пътници на него продължава да се заплита все повече.

Полет 447 на Air France (2009 г.)

Самолетът Airbus A330 излита от Рио де Жанейро на път за Париж на 31 май 2009 г. Няколко часа по-късно, докато лети над Атлантическия океан, той уведомява контролния център за местонахождението си. Това е последният контакт със самолета. Последното му известно местонахождение е на между два и четири дни с кораб от най-близките пристанища, а дълбочината на океана затруднява търсенето. Изминават близо две години преди по-голямата част от самолета, повечето тела и черната кутия да бъдат извадени. Всичките 228 души на борда загиват. През 2012 г. френските власти обявиха, че ледени кристали са повредили системата, която определя скоростта на самолета, което довело до изключване на автопилота. Самолетът просто се забил в океана.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини