В. "Дейли телеграф": На срещата с Владимир Путин Дейвид Камерън ще трябва да се запаси с т

  • 10 май 2013 09:23

  • 1796
  • 7
В. "Дейли телеграф": На срещата с Владимир Путин Дейвид Камерън ще трябва да се запаси с т
© gettyimages

На срещата си днес с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в черноморския курорт Сочи Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. ще трябва да се запаси с търпение и да вземе някоя хубава книга, пише британският в. "Дейли телеграф" във връзка с предстоящото посещение на
британския премиер в Русия.

Няма нищо, което своенравният руски лидер да обича повече от сложните мисловни игри с високопоставените му чуждестранни гости. На първата си среща с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Путин доведе лабрадора си Кони, тъй като беше чул, че Меркел се страхува от кучета. Руският президент използва психологически трикове и тази седмица по време на посещението на американския държавен секретар Джон Кери, дошъл в Москва, за да обсъдят животрептящия въпрос за задълбочаващата се криза в Сирия. Вместо да помогне на първия дипломат на най-могъщата страна да се чувства като у дома си, Путин го накара да чака в предверието на Кремъл три часа, а после дълго си игра с химикалката си, докато Кери излагаше аргументи за енергична интервенция в Сирия за прекратяване на кръвопролитията.

Сега е ред на Камерън да опита силите си в убеждаването на руския президент и предвид сложната история на британско-руските отношения в последните години, премиерът трябва да е готов за някои неприятни моменти, предупреждава вестникът. Сирийската криза се задълбочава и САЩ и Великобритания няма да могат да се справят с нея без Русия. Позицията на Москва може да има сега в Дамаск много по-голямо значение, отколкото нови санкции и помощ за бунтовниците. Защо обаче Путин ще иска да развали отношенията с дългогодишен съюзник в полза на Запада, пита всекидневникът. Агресивността, с която Путин отстоява интересите си, повдига у мнозина въпроса каква ще е ползата от посещението на Камерън в Москва. Според "Дейли телеграф" отговорът се съдържа в това, че Москва започва да осъзнава, че подкрепата за режима на Башар Асад може да отслаби позициите й в района. Путин винаги е бил готов за сътрудничество, за да се противодейства на заплахата от страна на ислямистките екстремисти, отбелязва вестникът, напомняйки как бързо руският президент е предложил на САЩ помощ в разследването на бостънските атентати. Кремъл реши да подкрепи дори санкциите на ООН спрямо Иран. Ако Русия е склонна да сътрудничи на Запада по този спорен въпрос, то защо да не се постигне компромис и относно Сирия, пита "Дейли телеграф".

Последвайте канала на

БТА
1796 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
NEO

2013.05.17 | 11:38

6
Путин накарал Кери да чака 3 часа в предверието. Довел кучето си на среща с Меркел защото разбрал, че тя се страхува от кучета. Браво на него.
Квачков

2013.05.17 | 11:39

7
Ще дойде ред и на Обама.Който е тръгнал срещу РУСИЯ хаир не видял.Жалко за Б-ия ,защото руската мечка малко като мръдне може да ни смачка без да разбере.
продажници

2013.05.17 | 11:38

5
Мръсни подлоги, защо не пишете какво казва в.Правда за срещата ами цитирате гнусните провокации на двуличния запад, но нали сега сте еропеци и гъзолизачи на чифутите от Хамерика, е да ви е честито щом при тях сте по-добре /икономически, морално, социално, всякак погледнато се е упадък страхотен/
Asen

2013.05.16 | 10:39

4
Според мен Путин трябва да се запаси с търпение. Камерън на крака ще му ходи, оня ден Джон Кери отиде в Москва. И всичко това, за да се обеди Русия да глада равнодушно как се прегазват и ограбват две държави Сирия и Иран. Време е диктатурата на Usраел и пудела им НАТО да спре.

2013.05.16 | 10:39

3
Политици по цял свят,с лопата да ринеш.Идват,нагушат се,заврат се след това на топло и спокойно местенце-и край!Путин е държавник от световна величина.Дори да е вярно написаното,той индиректно подсказва,че зад него стой Русия.Че тя е независима и не подвива коляно.Руската мечка,не търпи да и налагаш поведение,нито налага своето,ако не и навлезеш в ареала.Тогава става страшно.Ако беше юдата Горби,или "алкаша" Елцин,щяха да му пеят дитирамби.Ако водката не беше прибрала Елцин,Русия щеше да представлява разпокъсана и безъба териториална сбирщина от милиони крепостни и шепа мултимилиардери.Само така Вова,всеки да си знае мястото!
поручик Ржевски

2013.05.16 | 10:38

2
ПУТИН преди няколко години беше насрочил среща на Станишев в Сочи за 15ч.Прие го в 18ч. и 15м.Станишко не посмя да напусне чакалнята до тоалетната.Така се постъпва с предателите!

2013.05.16 | 10:37

1
"..Вместо да помогне на първия дипломат на най-могъщата страна..." ХАХАХА САЩ най-великата що за виц :D:D:D Лошото е, че ние сме на грешната страна-НАТО.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини