Кои са фигурите, които ще напишат историята на света през 2013 г.?

  • 01 януари 2013 14:45

  • 792
  • 0
Кои са фигурите, които ще напишат историята на света през 2013 г.?
©

Американският президент, иранският духовен лидер, израелският премиер и сирийският президент ще бъдат сред 10-те фигури, които ще напишат историята на 2013 г., прогнозира британският в. "Дейли телеграф".

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият встъпва във втория си мандат на 23 януари и го чакат големи предизвикателства като Иран и Сирия.

Сирийският президент Башар Асад може скоро да се озове в самолет на път за изгнаничеството си.

Бенямин Нетаняху е изправен пред парламентарни избори на 20 януари и вероятно ще бъде преизбран.

Иранският духовен лидер аятолах Али Хаменей може да се окаже с ключова роля в прогреса на Иран към създаването на ядрено оръжие.

Сред 10-те фигури на 2013 г. ще попаднат и германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която най-вероятно ще бъде преизбрана на изборите през септември, Джон Кери, номиниран за нов държавен секретар на САЩ на мястото на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, Джон Бейнър, председателят на долната камара на Конгреса, който ще се очертае като ключов играч в каквито и да е законодателни преговори в САЩ, Си Цзинпин, следващият китайски президент, оглавил вече Китайската комунистическа партия, младият севернокорейски лидер Ким Чен Ун, от когото се очаква да предизвика света с нов ядрен опит.

Дали анализаторите го искат, или не, но през 2013 г. сред 10-те личности в политиката, за които ще се говори най-много, ще е и Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, обявил намерението си да се бори за шести премиерски мандат, посочва вестникът.

Последвайте канала на

БТА
792 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини