"Ал Кайда" призова всички мюсюлмани да помогнат на ислямистите в Сомалия

  • 07 ноември 2012 07:18

  • 591
  • 0
"Ал Кайда" призова всички мюсюлмани да помогнат на ислямистите в Сомалия
©

Всеки мюсюлманин е длъжен да помага на ислямистите от бунтовническата групировка "Аш Шабаб" в Сомалия и в съседните й райони, призова в нов видео клип лидерът на терористичната мрежа "Ал Кайда" Айман аз Зауахири, предаде АФП.

Движението "Аш Шабаб" понесе поредица от военни удари, които го принудиха през август да напусне столицата Могадишу, а в края на септември да се изтегли и от последния си укрепен пункт - пристанището Кисмайо - който бе превзет от кенийския контингент в разположените в Сомалия мироопазващи сили на Африканския съюз.

Според Аз Зауахири "кръстоносният поход на Кения и Африканския съюз, подкрепяни от предатели", превръща участието в джихад срещу тях в дълг за всеки мюсюлманин. Лидерът на "Ал Кайда" призовава "Аш Шабаб" да не се плаши от численото и материалното превъзходство на "кръстоносците", "тъй като членовете на това движение са изпратени в Сомалия по волята на Аллах" и трябва да пристъпят към "партизанска борба, засади и самоубийствени атентати". "Аш Шабаб" съобщава в изявление, публикувано в интернет, че
планира да удвои нападенията на територията на Могадишу, посочва АФП.

Последвайте канала на

БТА
591 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини