Кайро: Застреляха убиеца на американския посланик в Либия

  • 25 октомври 2012 09:33

  • 707
  • 0
Кайро: Застреляха убиеца на американския посланик в Либия
©

Мъж, заподозрян за убийството на посланика на САЩ в Либия Кристофър Стивънс на 11 септември, бе застрелян в Кайро, предаде Би Би Си.

Египетските сили за сигурност проведоха операция в столицата на африканската страна. Според представител на властите военни и полицаи обградили къщата, в която се укривал терористът. Хазем, както е наричан престъпникът, е хвърлил граната и бил убит по време на последвалата престрелка. В скривалището на Хазем служителите са открили голямо количество оръжие, боеприпаси и експлозиви. По данни на разследването заподозреният е искал да се скрие на Синайския полуостров, където действат много екстремистки и криминални групировки.

Междувременно в Тунис бе задържан Али Хазри. Той е заподозрян в нападение срещу консулството на САЩ в Бенгази. Арестуваният излежавал 4-годишна присъда за подпомагане на терористична дейност през 2007 г.

Кристофър Стивънс бе убит в Бенгази на 11 септември 2012 г. Първата версия за смъртта му бе, че той е загинал при демонстрация срещу Невинността на мюсюлманите. По-късно САЩ отрекоха пред консулството да е имало протести по повод на лентата, осмиваща пророка Мохамед. Според Вашингтон убийството на Стивънс е било преднамерено, защото тълпа е нахлула в дипломатическото представителство.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
707 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини