Десетки пострадаха при сблъсъци в Кайро

  • 12 октомври 2012 18:04

  • 625
  • 0
Десетки пострадаха при сблъсъци в Кайро
©

Десетки хора пострадаха днес при сблъсъците, които избухнаха в центъра на Кайро между привърженици и противници на египетския президент Мохамед Мурси.

Представители на противопоставящите се лагери се замерваха взаимно с камъни в района на площад "Тахрир". Безредиците се прехвърлиха и по близките улици. Коли на бърза помощ извозваха ранените по болниците, предаде ИТАР-ТАСС.

На "Тахрир” днес сутринта отново се появиха палатките, които бяха премахнати преди по-малко от месец. Над 20 политически и обществени партии и течения в страната на пирамидите взеха участие днес в различни митинги. Либералите изведоха на улиците своите привърженици, за да изразят недоволството си от политиката на президента Мохамед Мурси, който според тях се е провалил през първите сто дни на управлението си, като не е променил към по-добро живота на египтяните.

От своя страна "Мюсюлмански братя” взеха участие в протести с искане да се проведат повторни съдебни процеси срещу оправданите функционери на сваления режим. В сряда за невинни бяха признати бившите ръководители на двете камари на парламента Фатхи Сурур и Сафуат аш Шериф, както и още 22 депутати от управляващата тогава Националнодемократическа партия.

Последвайте канала на

Весела Найденова
625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини